Pan J. P. se prý snaží domoci spravedlnosti. Vadí mu, že je ze strany řidiče a vedení domova seniorů označován za viníka nehody, při které utrpěla klientka domova těžká zranění. Tehdy – konkrétně 12. dubna – vyjížděl z parkoviště u autobusového nádraží na nábřeží Dr. Beneše. Zleva se přibližovala dodávka převážející klienty domova. Řidič dodávky musel brzdit. Ke střetu nedošlo, ovšem při brzdění se velmi vážně poranila žena na vozíku. Nutno podotknout, že dopravní policisté stále šetření nehody neuzavřeli, tudíž viník znám není.

U gymnázia je již umístěna socha Sisyfa.
U gymnázia je již socha Sisyfa. Jak se vám líbí?

Ředitel rakovnické policie Jiří Šiler uvedl, že se jedná o velmi komplikovaný případ. „Nebudeme jej zatím nikterak blíže komentovat. Mohu jen potvrdit, že čekáme na vyjádření znalce," řekl a dodal, že odmítá tvrzení, že by ředitel domova seniorů a bývalý policista Pavel Jenšovský nějakým způsobem mohl šetření ovlivnit. „Určitě se bavil s řidičem dodávky z pozice nadřízeného, ale nemá šanci nic ovlivnit,“ upozornil Šiler.

To si ovšem nemyslí právě pan J. P. „Cílem kampaně je, aby vše bylo vyšetřeno podle pravdivých skutečností, které jsou takové, že domov nepoutá vozíčkáře při převozu v automobilu. Že paní vyklouzla z bezpečnostního pásu, bude po prvním znaleckém posudku absolutně rozbito,“ uvedl muž a zdůraznil, že domov svádí vinu od počátku na něj. „Místo toho, aby se k tomu řidič dodávky postavil, je vše hozeno na mne jako na řidiče, který jel zrovna okolo. Policie se v tom snaží srovnat, je několik svědků, kteří potvrdili moji verzi. Vše mi to způsobilo několik bezesných nocí, kdy policie od začátku naprosto smrtelně vážně, a to díky kontaktům pana ředitele domova seniorů, vyšetřovala mne jako viníka nehody,“ poznamenal pan J. P.

Podle Jiřího Šilera se ale jedná o zcela běžný postup. „Policie pracuje s informacemi, které v tu chvíli má k dispozici. Procesní postavení se zcela běžně mění,“ vysvětlil Šiler.

Ohrožená kuřička hadcová se přirozeně vyskytuje pouze na dvou místech světa.
Ohrožená kuřička hadcová roste na břehu Želivky

Podle ředitele Pavla Jenšovského domov seniorů poskytl policii veškeré podklady, které požadovala. „Nehodu jsme nahlásili, takže rozhodně nemáme zájem zametat nic pod koberec. Čekáme na rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení. To, co předvádí člověk, který obhospodařuje stránky rakvovnik.cz je nechutnost a protože se to dotýká mne osobně a i pověsti domova seniorů, podal jsem trestní oznámení pro pomluvu,“ řekl ředitel Pavel Jenšovský.

Ilustrační foto
Policisté dopadli vykradače aut