„Rozhodně oceňuji budování cyklotras a také dětských hřišť na sídlištích. To bylo opravdu zapotřebí," řekl Rakovnickému deníku Michal Novotný.

Kromě toho se město Rakovník zbavilo dluhů. „Rakovník patří mezi města, kterým se dlouhodobě daří hospodařit bez zbytečného zadlužování. Myslím, že je to věc, na kterou můžeme být hrdí," řekl už dříve starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl. Nově zvolení rakovničtí zastupitelé tak budou moci přemýšlet i o tom, že na realizaci některého z větších projektů si město bude moci půjčit peníze. A že je kam investovat.

Výsledky komunálních voleb z roku 2010 v RakovníkuTéměř tři volební období řeší vedení rakovnické radnice problematiku dopravy v historickém centru města tedy parkovací systém (nahrazení současných závor parkovacími automaty a nebo ponechání závor) a s tím související odstranění takzvané výběrčí budky (plechová bouda v historickém zákoutí, kde se vybírá poplatek za parkování, pozn. red.). Rakovničanům zase až tolik nevadí systém závor, smířit se ale nechtějí s existencí budky. „Tolik let vedení radnice slibuje její odstranění. Výsledek vidíte sami," reagovala na dotaz Rakovnického deníku paní Pavlína z Rakovníka.

Jako časovaná bomba, která ovšem vybuchla jen několik málo měsíců před komunálními volbami, se ukázal stav budovy plaveckého bazénu v Rakovníku. Ten musel být koncem prázdnin uzavřen. Důvod? Kusy betony odlamující se od stropní konstrukce by mohly ohrozit zdraví návštěvníků a tak statik rozhodl nekompromisně: opravit nebo zavřít. Zavření bazénu ale vyvolalo negativní postoj mezi Rakovničany. Podle nich se mělo více investovat do budovy a nenechat věc zajít tak daleko.

Velmi sledované rakovnickou veřejností je dění okolo vojenského prostoru v Rakovníku. K prvnímu lednu letošního roku odtud odešla vojenská posádka a objekt je v současné době na prodej. Obyvatelé Rakovníka se obávají proměny objektu na ubytovny. „Žádnou sociálně vyloučenou lokalitu tu nechceme," řekl už dříve Petr Novák. I když vedení města několikrát deklarovalo, že bude všemi dostupnými možnostmi bojovat proti takovému záměru využití kasáren, přesto je to jedno z hlavních současných témat v Rakovníku.

Co se v Rakovníku nezdařilo?

Doprava v centru města Téměř deset let slibované odstranění plechové boudy na výjezdu z Husova náměstí v Rakovníku nebere konce. Stejně tak není jasné, jaký parkovací systém bude v dalších letech v historické části Rakovníka současná garnitura se totiž neshodla nejen na modernizaci současného systému závor, ale ani na instalaci parkovacích automatů.

Sportovní hala Ačkoliv vedení sportovní haly nabídlo městu Rakovník, že převede halu do jeho vlastnictví s podmínkou provozování haly, stále se nic neděje. Úředníci si sice několikrát vyžádali některé dokumenty a jednali, ale tím vše skončilo. Přitom podobný systém funguje u řady rakovnických klubů město vlastní zimní stadion, ale provozuje jej Tělovýchovná jednota Hokejový club Rakovník, Městský stadion v Rakovníku je rovněž v majetku města, ale provozuje jej SK Rakovník.

Skatepark Tolikrát slibovaný, ale nikdy nerealizovaný. Údajně kvůli nenalezení vhodného pozemku. Vedení radnice však alespoň pořídilo milovníků prken s kolečky U-rampu (v Trávnické ulici).

Parkoviště Přibývá automobilů ve městě, ale už ne parkovišť. Původní záměr vybudovat parkoviště u vlakového nádraží vyšuměl.

Co se povedlo za čtyři roky vybudovat

- Regenerace památkové zóny městského parteru ulic Vysoká, V Brance, Grillova, U Hluboké studny, dokončeno 2012, náklady 20,5 milionu korun, podíl města 10 milionů korun.

- Regenerace památkové zóny v Rakovníku II. etapa, dokončeno 2012, náklady 16,9 milionu korun, podíl města 6,5 milionu korun.

- Rekonstrukce Domu osvěty, dokončeno 2012, náklady 23,7 milionu korun, podíl města 7,9 milionu korun.

- Roubenka Lechnýřovna, dokončeno 2012, náklady 8,5 milionu korun, podíl města 3,5 milionu korun.

- Cyklostezka Rakovník Olešná, dokončeno 2012, náklady 13 milionů korun, podíl města 5,9 milionu korun.

- Rekonstrukce komunikace Rakovník Huřviny, dokončeno 2012, náklady 12,5 milionu korun, podíl města 5,2 milionu korun.

- Rekonstrukce Vladislavovy ul., dokončeno 2013, náklady 10 milionů korun, podíl města 6,2 milionu korun.

- Zateplení 3. ZŠ Rakovník, dokončeno 2014 , náklady 29,6 milionu korun, podíl města 10,1 milionu korun.