Přestože má nemocnice pozitivních hospitalizovaných pacientů několikrát více než na jaře, provádějí se zde všechny plánované výkony, což potvrdil i jednatel Tomáš Jedlička.

„Doufám, že tento stav udržíme i v budoucnu, protože nechceme působit pacientům komplikace. Přijali jsme jen nejnutnější omezení, jako je například zákaz návštěv pacientů a samozřejmostí jsou i další antikovidová opatření. Pokud nám budou kapacity a síly stačit, jsme připraveni pomoci i jiným zařízením, která by byla enormně zatížena počtem pacientů, především v oblasti intenzivní péče,“ uvedl Jedlička.

Ilustrační foto
Denní nárůst počtu nakažených v kraji přesáhl čtyři stovky

Také gynekologicko-porodnické oddělení zatím funguje standardně včetně plánovaných operací. „Akorát s rodičkami smí k porodu pouze otec dítěte, stejně tak na oddělení šestinedělí, ale jen na nadstandardní pokoje a nesmí oddělení opustit,“ upřesnil primář Radek Poláček.

Nemocnice disponuje osmi lůžkovými odděleními s 306 lůžky a poskytuje ošetření pacientům ve 21 ambulancích. Spádová oblast nemocnice má zhruba 60 tisíc obyvatel. V nemocnici rovněž funguje odběrové místo, kde se provádí několik stovek odběrů týdně a zájem stoupá. Kapacita zařízení je 200 odběrů denně.