Mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková konstatovala: „Celkově lze říci, že převládá spokojenost obyvatel s prací Policie České republiky ve Středočeském kraji, a to v 80 procentech." Nejvíce se toto dotklo oblastí ochrany majetku, dohledu nad BESIP či informovanosti občanů ze strany policie.  Do jisté míry klesla sledovanost webových stránek Policie České republiky Středočeského kraje, a to z 19,7 % na 16,4 %.

„Co se týká konkrétně našeho regionu a otázek s tímto spojených, tak ve většině případů se obyvatelé Rakovnicka cítí bezpečně v místech svého bydliště, a to v šestaosmdesáti procentech."
V porovnání s minulými lety toto číslo předčil jen rok 2010 s 91,1%.

„Co se týká otázky na úplatek, tak v našem okrese nebyl zjištěn. A to již po dva roky. Naposledy byl jeden případ zaznamenán v roce 2012. Na Kladensku s tímto mají problém téměř každý rok," konkretizovala Jana Žáčková.

Rakovnické policii důvěřuje celkem 92,2 % obyvatel, neboť tento počet se domnívá, že pokud by její pomoc potřebovali, byla by jim poskytnuta rychle a účinně. „Což  policisty sloužící na jednotlivých útvarech jistě potěší.  V roce 2011 si toto myslelo „pouze" sedmdesát procent místních," uvedla dále Jana Žáčková.
O

bčané při jednání s policisty jsou ve většině případů spokojeni s jejich přístupem k dané věci, ochotou a informovaností. Procentně v rozmezí od 70 do 100 %.

V závěru lze konstatovat, že občané našeho regionu zastávají ve většině případů stejný pohled a názor na práci, situaci a jednání ze strany Policie ČR v rámci Středočeského kraje, potažmo Rakovníka, jako v roce 2011. „Kolísavost je věcí dané doby, tudíž nárůst obav u obyvatel z některých činů je přirozený. Přesto občané důvěřují policii jako takové. Letošní průzkum přispěje k zlepšení práce policie s obyvateli a jednotlivé regiony se více zaměří na to, co občany nejvíce trápí, z čeho mají obavu, a stav dané páchané kriminality," dodala k výsledkům Žáčková.