To se dozvíme 11. října. Jisté však je, že složení rakovnického zastupitelstva dozná jistých změn. Někteří rakovničtí zastupitelé, kterým končí v říjnu mandát, se totiž již rozhodli nekandidovat. Někteří se naopak nachází na kandidátce v nižších patrech kandidátní listiny. Zatímco starosta Zdeněk Nejdl (ODS) už předem avizoval, že chce obhájit post starosty a je lídrem občanských demokratů, místostarostovi Janu Šváchovi (TOP 09) patří na kandidátní listině Společně pro Rakovník 13. místo. Místostarosta přiznal, že z této pozice je složitější dostat se do zastupitelstva města.

„Z této pozice je to opravdu jen úzká škvíra. Přesně taková, abych ještě přemýšlel o další práci v komunální politice. Pokud mne tedy občané svými hlasy dostanou do zastupitelstva města," řekl už před časem Jan Švácha. Sám prý na pětadevadesát procent už nepočítá s tím, že by se mu mohlo podařit proniknout do jednadvacetičlenného zastupitelstva.

Někteří současní rakovničtí zastupitelé se rozhodli skončit úplně a na kandidátních listinách říjnových komunálních voleb je nenajdete.

Z před čtyřmi roky zvolených zastupitelů na kandidátní listině nenajdete Miloše Lipperta, Marcela Chládka (oba ČSSD), Marka Pavlíka, Jindru Plamitzerovou (oba Společně pro Rakovník) a Miloslava Blechu (ODS).