Zatímco dřívější vedení rakovnické radnice ve složení ODS a politického uskupení Společně pro Rakovník akci podporovalo, současná koalice ČSSD, KSČM, ANO a jednoho zástupce zvoleného za Rakovník v pohybu se k této akci odmítá připojit.

Důvod se od loňské roku nezměnil. Podle vedení rakovnické radnice by budova neměla sloužit k protestním akcím, ale pouze k vyvěšování státních symbolů.

„Jedná se o ty samé důvody. Na zmíněné radě jsem sice nebyl, ale je to zřejmě tak," řekl místostarosta města Miroslav Samaš (ANO). Starosta města Pavel Jenšovský (ČSSD) pak Rakovnickému deníku potvrdil, že radnice si trvá na svých argumentech.

„Každý si může vlajku vyvěsit doma. Vycházeli jsme z toho, že radnice je budova, kde se vyvěšují státní symboly. Udržujme proto zákonný mantinel, který je stanovený," vysvětlil rozhodnutí radnice před rokem Pavel Jenšovský.

Rakovničtí radní nakonec nezamítli pouze letošní žádost o připojení se k celosvětové akci, ale přijali usnesení, kde vyvěšování vlajky Tibetu zamítli do konce svého volebního období, tedy do roku 2018, kdy se na podzim uskuteční komunální volby. Z okolních měst se k akci Vlajka pro Tibet letos nepřipojí Žatec, a to po dlouhých sedmnácti letech. V zastupitelstvu se nenašlo dostatek hlasů.