„Tehdy zde byly jen dvě třídy. Dětí postupně přibývalo, na Zátiší se stále stavělo, tak jsme školku postupně s městem upravili, zrekonstruovali, až z toho máme čtyřtřídní mateřskou školu,“ vzpomíná na proměny školky Eva Kodešová.

Současná kapacita školky je 100 dětí. MŠ Průběžná je zapojena do projektu Evropské unie Šablony II. „Projekt podporuje vzdělávání učitelů a dětí. Teď, protože jako ředitelka v červnu končím, a i když ještě nevíme, jak konkurz dopadne, moje zástupkyně už si připravuje projekt na sport. Jinak jsme průběžně byli na různých výstavách, zapojili se do řady projektů. Během těch jednadvaceti let toho bylo opravdu hodně,“ usmívá se Eva Kodešová.

Školka rovněž vystupuje na benefičních koncertech, spolupracuje s domovem seniorů či s městem. „Ve spolupráci s městským úřadem děláme na radnici rozloučení s předškoláky. Pravidelně vystupujeme v letním kině. Na naší zahradě děláme dvakrát za rok akademie. Jednu v létě a přijde zhruba tři sta lidí, v zimě zase pořádáme advent, rozsvícení stromečku a účastní se ho všechny třídy najednou. Děláme rovněž různé dílničky, setkávání s logopedkou, s učitelkami ze základních škol. Akcí máme opravdu hodně,“ dodává Eva Kodešová.

Už zítra v tištěném vydání Boleslavského deníku představíme představíme MŠ Šamotka

Poliklinika v Novém Strašecí
V areálu polikliniky rozšíří parkovací místa
Den otevřených dveří na MOA přilákal téměř pět set návštěvníků.
Den otevřených dveří přilákal téměř pět set návštěvníků
Srážka se srnou. Ilustrační foto.
Pozor na zvěř, varují policisté