„Mám velkou radost, že se nám nádvoří povedlo zrekonstruovat. Celý projekt začal již vloni v prosinci výměnou kanalizace na nádvoří, takže jsme byli více jak půl roku na staveništi v blátě,“ byl viditelně spokojen ředitel pivovaru Michal Rouč. Ten je zároveň rád, že kromě vybudování kanalizace a položení dlažby se podařila udělat nová fasáda zámku a kaple.

„Toto už je jen taková třešnička na dortu, která ani nebyla plánovaná. Podařilo se nám ale zlomit vedení, abychom projekt dotáhli a udělali jsme nádvoří celé. Zároveň jsme se snažili dodělat pohled nádvoří, takže jsme zrekonstruovali i venkovní část zámku. Dále jsme staticky zajistili kapli a další rekonstrukce plánujeme,“ prozradil Michal Rouč.

Ředitel krušovického pivovaru má plán, zpřístupnit ho ještě více veřejnosti a dalším krokem by mělo být vybudování pivovarského muzea, jehož dokončení je naplánováno v příštím roce. „Původně jsme ho chtěli otevřít již v září, ale trochu se nám projekt přibrzdil a tak nedokáži říct přesné datum otevření. Doufám, že to bude již v prvním pololetí příštího roku. Dále chceme nádvoří otevřít veřejnosti. Ještě nám chybí instalovat turnikety, poté zmizí závory a celá část nádvoří bude přístupná,“ poodhalil nejbližší plány ředitel Krušovic Michal Rouč.

U výjezdových závor při spuštění nového parkovacího systému asistovali pracovníci firmy AS Parking s.r.o, která systém zhotovila.
Trhání závor nehrozí. Přesto chce radnice analýzu
Úklid Husova náměstí
Vodní prvek na náměstí, ale i analýza parkování