To jsou některá jména, která zazněla během návštěvy Rakovnického deníku u rodiny Puškových z Jesenice. Máma šesti dětí Drahomíra Pušková zdůraznila: „Nikdy jim nebudeme moci být dost vděční. Ať už nám pomohli sehnat byt, nebo s jednáním na úřadech, jsme za každou radu nebo i slova pochopení moc rádi." Například Město Jesenice přidělilo před časem této rodině, která se dostala do tíživé situace, byt. Starosta Jesenice Jan Polák popsal: „Bydleli v rodinném domě v Chotěšově, ale ten byl ve špatném technickém stavu. Náš stavební úřad musel zasáhnout a rodina se musela vystěhovat. Shodou okolností se nám ale uvolnil v Jesenici jeden byt a díky přímluvě paní Mackové z odboru sociálních věcí Městského úřadu Rakovník jsme je do něho vzali. Ještě předtím jsme ale v bytě udělali základní rekonstrukci co se týká elektřiny, kuchyňské linky, koupili jsme tam nová kamna."

Aktuálně řeší rodina problém, jak připravit pro její nejmladší členku, nemocnou tříletou Luisičku, vhodné prostředí k tomu, aby se mohla vrátit domů z pražské nemocnice. Podle Drahomíry Puškové by se mělo jednat o částku pohybující se okolo třiceti tisíc korun.

Do kuchyně by se měl vestavět malý pokojíček ze sádrokartonových příček a přidat topení. Dívenka má kromě mnoha jiných zdravotních onemocnění i potíže s dýcháním a potřebuje tedy pobývat v hygienicky sterilním, bezprašném prostředí. „Konzultovali jsme problém s paní Mackovou. Máme udělán pasport celého domu a v rámci pasportu jsou vyobrazena jednotlivá podlaží. My jsme tam vkreslili místnost, která by se tam mohla vejít. Pak jsme vše nechali ocenit u elektrikáře a zedníka, kteří projekt nacenili, s tím, že se budou shánět peníze na malou rekonstrukci přes různé nadace. Až peníze budou, tak se pokusíme jim pomoci se zhotovením místnosti dodáním řemeslníků," dodal Jan Polák.

„V tomto případě se budou oslovovat i nějaké nadace, protože my nemáme tolik financí na našem transparentním účtu, kolik by na rekonstrukci bylo potřeba," uvedl Jan Polák. Peníze v tuto chvíli shání pro Luisu například S.O.S. Andělé Rakovník. A pomoci můžete i vy prostřednictvím transparentního účtu: 271656159/0300. Jan Polák ještě doplnil, že se snaží rodině pomoci například i tím, že jí o víkendu přinesli tři obrovské pytle vyřazeného oblečení a obuvi.