Už řada rakovnických zastupitelů, a to jak z koalice, tak i z opozice, se totiž víceméně smířila s tím, že současné složení zastupitelstva problematiku dopravy na Husově náměstí nevyřeší.

„Možná to dopadne tak, že vše zůstane, jak je, a o všem bude rozhodovat nové složení zastupitelstva," řekl již dříve Rakovnickému deníku starosta města Rakovníka Zdeněk Nejdl.

„Ti všichni, co slibovali, že se co nejdříve odstraní závory i budka, jsou lháři. Lhali svým voličům a také ostatním zastupitelům," komentoval věc Miloslav Kubínek, lídr KSČM. I on řekl, že celou věc vyřeší nové zastupitelstvo.

„Je mi jedno, jak se situace vyřeší. Vždy se najde někdo, komu se nebude líbit to schválené. Sám jsem zastáncem závor, ale dokáži tolerovat většinu. Hlavně ať už se konečně rozhodne. Je to hrozné, jak se o tom vedou neustále diskuze," řekl Rakovnickému deníku Bohumil Mudra.

Volby v roce 2014

I letos znovu zamíříme k volebním urnám, a to hned třikrát.

Zatímco počátkem roku 2013 jsme poprvé volili hlavu státu a v říjnu jsme si v předčasných volbách volili složení Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, letos si budeme volit europoslance, nové obecní zastupitele, ale také si budeme volit senátora (ten je společný pro rakovnický a lounský region, pozn. red.). Svůj post zde bude obhajovat Marcel Chládek (ČSSD). Jeho jméno se v těchto dnech velmi často skloňuje v souvislosti s obsazením postu ministra školství. On sám však nechce ztratit s domovským regionem kontakt.

„Nechtěl bych rozhodně přerušit vztah s regionem, kde je vidět kus práce, a i proto se budu ucházet a obhajovat post senátora," sdělil Marcel Chládek. Ten pak dále řekl, že pokud by se nakonec stal ministrem školství, dokončil by mandát zvoleného rakovnického zastupitele. Své další působení v rakovnickém zastupitelstvu by však zvažoval kvůli času.