Podle mluvčí rakovnické radnice Alidy Štulajterové město plánuje začátek úplné rekonstrukce budovy plaveckého bazénu v roce 2016. Ta dále napsala, že vedení města se rozhodlo pro dočasnou opravu střechy z toho důvodu, aby byl bazén co nejdříve otevřen veřejnosti na zhruba jeden až dva roky.

„V současné době se již připravuje projektová dokumentace na celkovou rekonstrukci, ke které se následně přistoupí a bazén se tak na delší dobu uzavře. Se zahájením prací počítáme zhruba v roce 2016," uvedla na sociální síti mluvčí rakovnické radnice Alida Štulajterová.

Jaká bude další koncepce plaveckého bazénu?

Zůstane zachován jeho sportovní charakter, a nebo v Rakovníku vznikne aquapark jako je v okolních městech? To je podle současného vedení města otázka pro nově zvolené zastupitele. Ti se budou muset také rozhodnout, zda se rekonstrukce uskuteční v několika etapách či najednou. Na sociální síti to napsal také starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl (ODS).

„Osobně budu podporovat rekonstrukci bazénu v jedné etapě, kdy prioritou bude zachovat sportovní charakter bazénu, ale nic nebude bránit jeho dalšímu zatraktivnění," uvedl starosta Zdeněk Nejdl.

Naopak Marcel Chládek (ČSSD), zastupitel, senátor a také ministr školství, je zcela opačného názoru. Lídr rakovnických opozičních zastupitelů Marcel Chládek si totiž myslí, že v Rakovníku by mělo, stejně jako v ostatních okresních městech, vzniknout nějaké vodní centrum.

„Jsem zastáncem toho názoru, že bych klidně do rekonstrukce bazénu investoval dvě stě milionů korun a vytvořil bych zde aquacentrum. Takováto investice se totiž v budoucnu několikanásobně vrátí. Je ale potřeba strategické rozhodnutí napříč celým politickým spektrem. Podle mého nemá smysl vše pytlíkovat po jednom, třech či pěti milionech korun," nechal se slyšet na mimořádném zasedání rakovnických zastupitelů ve Wintrově síni Marcel Chládek.

Jen dodejme, že v současné době je vnitřní plavecký bazén uzavřen, a to od konce června, kvůli chátrající střeše, kdy se z betonových nosníků odlamují kusy betonu a hrozí nebezpečí propadu až do prostor plaveckého bazénu a s tím spojená vážná zranění návštěvníků. Plavecký bazén by se měl veřejnosti znovu otevřít už v listopadu letošního roku. Rakovničtí zastupitelé totiž na svém mimořádném srpnovém zasedání schválili provizorní opravu střešní konstrukce, vzduchotechniky a podobně za částku 1,2 milionu korun. Dočasné řešení by mělo vydržet, jak bylo již napsáno v úvodu, zhruba jeden až dva roky. Do té doby se připraví vše potřebné pro kompletní rekonstrukci.