Pekla jste už někdy štrúdl na Štrúdlové slavnosti?
Ještě ne, letos to bylo poprvé.

Podle čeho jste vybírala recept?
Peču už hodně dlouho, tento recept mám dlouho vyzkoušený. Už jsem se něco napekla. Doma jsem měla pět chlapů – čtyři syny, manžela a ještě dceru.

S čím byl ten slaný štrúdl?
Udělala jsem dva druhy. Jeden se šunkou, sýrem a cuketou, druhý s anglickou slaninou a zelím.

Ten sladký byl s jablky?
Kdepak. Tam byl tvaroh, hroznové víno, broskve.

Pečete ještě něco jiného kromě štrúdlů?
Peču vlastně všechno, vždy něco na neděli. Teď u nás nejvíce letí suché buchty, například bábovky. Těch mazaných jsou nějak všichni přejedení.

Kolik pečete štrúdlů, když se má celá rodina sejít?
Je nás šestnáct. Dávám tři na plech, třikrát to otočím, takže devět.

Máte svoje umění komu předat?
Mám dceru, snad bude také péci, ale znáte dneska ty mladé.

Který moučník má vaše rodina nejraději?
Asi medovník, ten je teď také v kurzu. Vždy se po něm jen zapráší.

Jak dlouho vám tentokrát trvalo štrúdly upéct?
Chvilku, byla jsem brzo hotová, tak od osmi do jedenácti. Mám v tom praxi. Ani jsem nechtěla soutěžit. V jednu hodinu jsem řekla manželovi: „Odvez to tam, ať je odpoledne něco ke kafi“.