V sobotu 
7. května si mohou vybrat ze dvou možností, buď si sednout na kolo, nebo si vyšlápnout pěšky. Cyklisté i turisté mají zvláštní trasy. „Turistický pochod zvládnou všechny věkové kategorie. Máme pro ně dvě trasy. První měří jen šest kilometrů. Mohou se na ni vydat senioři, malé děti, maminky s kočárky. Kdo si chce vyšlápnout dále, půjde patnáct kilometrů na Louštín," popisovala Irena Mikolášová 
z pořádajícího občanského sdružení Lišanská šlapka. Zápis i start je v lišanské sokolovně. Turisté na delší trasu vyrážejí v půl desáté, na menší trasu v půl dvanácté. Cyklisté startují v jedenáct hodin na třicetikilometrovou trasu.

Na startu každý dostane tatranku a průkazku, do které sbírá po trase razítka. Cíl je v sokolovně. Tady účastníci dostanou pamětní plaketu a řízek Lišanské šlapky. Za startovné zaplatí dospělí sto korun a děti padesát.

Předáním plakety ale cykloturistická akce ještě nekončí. Od půl druhé začne v sokolovně zábavný program. Moderuje Karel Diviš. Dále je připraveno slosování všech průkazek o ceny 
v každé kategorii. „Protože se na trati neměří žádný čas, všichni mají šanci vyhrát nějakou hodnotnou cenu. Máme jich asi čtyřicet. Na konci programu se ještě jednou losuje ze všech účastníků. Připraveny jsou mikrovlnné trouby, rádia a televize," uváděla Mikolášová.

Po prvním losování vystoupí v kouzelnické show Jan Vaidiš s překvapením pro děti. Pro dobrou náladu zahraje Marcel Koutecký. Na otázku, jestli pořadatelé chystají k dvacítce nějaké překvapení, Irena Mikolášová odpověděla: „Překvapením pro nás je, že jsme dokázali dvacet let spolupracovat v tvůrčím prostředí a dotáhli to až sem."