Soutěž vyhlásila firma, která vyrábí mycí prostředky. Cílem soutěže bylo zlepšit dětem prostředí ve školách a školkách. Už od dubna nosili žáci i jejich rodiče do školy účtenky od daných mycích prostředků, aby jich shromáždili co nejvíce. Posílaly se na adresu firmy, bodovaly se a přepočítávaly na počet dětí.

O soutěž ve škole se starala Eva Divišovská, vychovatelka ve školní družině: „Na začátku soutěže v dubnu jsme byli na třicátém čtvrtém místě. To jsme neměli šanci. Jenže v září jsme se vyhoupli na místo dvanácté. To už jsme si řekli, že si to nenecháme ujít. Sháněli jsme účtenky ve velkém, například v domovech seniorů.“ Nakonec se práce vyplatila. Chrášťanská škola mezi velkou konkurencí (přihlásilo se čtyři tisíce dvě stě škol) skončila na pátém místě.

Jak peníze využijí, to už mají ve škole naplánováno. Svůj záměr musí sdělit do třetího prosince. Pak se rozběhnou rekonstrukční práce. Školu čeká snižování stropu, nové podlahy a rozvody elektřiny. Děti dostanou do šaten nové skříňky. Za případný zbytek peněz se nakoupí pěkné dekorace. Teď mají v Chrášťanech napilno. Budou pracovat i o prázdninách. Všechny práce musí totiž dokončit do konce března.