Její ředitelka Iveta Weisová pro Rakovnický deník popsala: „Poprosila jsem rodiče o pomoc při vykopání deseti jam pro lesní stromky. Jedná se konkrétně o jedličky, které bychom potřebovali dostat co nejdříve do země."

Mateřince se i díky vám podařilo získat třicet tisíc korun, které použije na revitalizaci školní zahrady. „Už v loňském roce jsme se totiž přihlásili do projektu nadačního fondu s názvem Vy rozhodujete, my pomáháme. Rakovničané pro nás mohli hlasovat v obchodním centru v Luženské ulici v Rakovníku. Děkujeme jim proto touto cestou za bezmála devět tisíc hlasů, díky kterým jsme vyhráli a získali zmiňované peníze. Děkujeme také nadačnímu fondu," poděkovala Iveta Weisová s tím, že zanedlouho by měly být na zahradu rovněž umístěny pro děti také různé průlezky a lanové prvky.
„Věřím, že se jak dětem, tak i rodičům a prarodičům bude naše nová školní zahrada líbit," dodala Iveta Weisová.

Rada města Rakovníka rovněž rozhodla o modernizaci umývárny a dvou dětských toalet v přízemí Mateřské školy Šamotka.
„V rámci rekonstrukce byla vyměněn sprchový kout, obklady, dlažby a byla zde osazena nová dětská umyvadla a záchodové mísy," popsala Iveta Weisová.

Na modernizaci umývárny a WC přispěla společnost Procter&Gamble – Rakona a dar v podobě materiálu pro obklady poskytla také společnost Lasselsberger, Rakovník. Renovace se uskutečnila v období prázdnin.
Dodejme, že Mateřská škola Šamotka patří v Rakovníku mezi ty nejoblíbenější. Leží v těsné blízkosti lesů, rybníků a luk a je ideální pro uskutečňování sportovních činností a turistiky. „To ji přímo předurčuje pro cílené tělovýchovné aktivity jako součásti celé předškolní výchovy. Dnes je mateřská škola dvoutřídní pro děti zpravidla od tří do šesti let. A nesmíme zapomenout na naši malou zoologickou zahradu. Děti zde mají možnost se starat o čtyři kozy, andulky a králíka," dodala ještě Iveta Weisová.