Po přivítání všech zástupců firem zúčastněných na stavbě se rozběhl známý příběh o Červené karkulce. Žáci pohádku ztvárnili jako muzikál s překvapivým koncem. Myslivec požádal Karkulku o ruku. Následoval flétnový koncert žáků. Po kulturním vystoupení si přítomní prohlédli školu a navštívili výstavu hub v jedné z učeben. Co vše se ve škole změnilo, si mohli návštěvníci všimnout hned v tělocvičně, kde je nová vzduchotechnika.

Průběh celé akce dokumentovala nástěnka s fotografiemi. Příprava celého projektu začala v roce 2010.
Starosta města Jan Polák přirovnal práce na stavbě opravdu k šití nového kabátu a výsledek shrnul: „Cílem stavby bylo nejen uspořit náklady na vytápění, ale odstranit všechny závady, které se na budově objevily, například zatékání do střech, problém s regulací topení, stará okna. Nová fasáda přinese značné úspory při vytápění, ty bychom vložili například zpět do vybavení školy."

Práce se rozběhly v březnu letošního roku. Pracovalo se postupně po jednotlivých etapách za provozu školy. To znamenalo větší náročnost při organizaci výuky a při zajištění bezpečnosti dětí i před školou, kde se zároveň dělalo na úpravách. Jen pro představu: na budově je 1 500 metrů krychlových izolace.

Škola tak má například nová plastová okna a hliníkové dveře, zateplenou fasádu i střechy, nové hydroizolační vrstvy, opravená všechna vstupní schodiště a bezbariérový přístup do školy i jídelny, protipožární dělící stěny mezi jednotlivými pavilony a kompletně vyměněný systém ústředního topení.

Celkové náklady projektu činí třicet čtyři a půl milionu korun. Finance město čerpalo z dotací operačního programu životního prostředí a Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Fondu soudržnosti.

Ředitelka Danuše Vopatová opravenou školu ocenila: „Je to pro nás výzva. Chtěli bychom, aby takhle krásné to tady vydrželo co nejdéle. Budeme se snažit to udržet. Zároveň je to výzva pro to, abychom v té práci neustali a pracovali dál. Škola a budoucí generace si určitě zaslouží, abychom prostředí neustále vylepšovali."