Jaromír Nový, ředitel Městské policie v Rakovníku, popsal: „V půl páté ráno jsme přijali telefonát, že byl na Husově náměstí skupinkou osob napaden muž." Mezitím se útočníci stihli přemístit do provozovny v Trojanově ulici, kde mladíci během malé chvíle ještě stihli rozbít výlohu v této provozovně.
Muži byli vyzváni k prokázání totožnosti. „Jednalo se občany Bulharska ve věku od jedenadvaceti do dvaadvaceti let, kteří naší hlídce neustále sdělovali, že nerozumí česky. Mezi tím se na místo dostavili i policisté z místního oddělení, kteří si případ převzali," doplnil Jaromír Nový.

S pomocí přispěchali strážníci do Wintrovy ulice v Rakovníku. Reagovali na prosbu posádky středočeské záchranné služby, která zavolala, že v jednom z bytů je zraněný muž. „Měl ale psa, který nechtěl záchranáře dovnitř pustit," upozornil Jaromír Nový. Hlídka na místo přijela a rozrušeného psa předala sousedovi, kterého zvíře znalo. „Pacienta se pak podařilo zdravotníkům ošetřit," dodal Jaromír Nový.

Další horkou chvilku zažili strážníci v hospůdce na Husově náměstí, kam se domáhal vstupu silně podnapilý muž. Obsluha provozovny ho tam z pochopitelných důvodů nechtěla pustit, neboť dokonce urážel tamní hosty. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o muže z Rakovnicka, kterého vykázala z místa.