Vedení rakovnické radnice původně předpokládalo, že nový územní plán zastupitelé schválí do konce loňského roku, starosta města Rakovníka Luděk Štíbr pak sdělil, že jelikož se jedná o významný dokument pro další rozvoj města, svolal by i klidně mimořádné zasedání zastupitelů. To se nakonec nestalo. Návrh nového územního plánu bude s veřejností projednán 29. ledna od 16 hodin na hlavním sále kulturního centra.

Ilustrační foto.
V Rakovníku spouští projekt Bejby kino

„Každý může do sedmi dnů ode dne konání veřejného projednání uplatnit u pořizovatele písemné připomínky k projednávaným úpravám, tedy nejpozději do pátého února,” upozornil mluvčí radnice Jiří Cafourek. Připomínky se pak musí týkat projednávaných změn, nikoliv částí, které již byly schváleny na předchozím projednávání.

„Absence nového územního plánu brání radnici například realizovat oficiální parkovací parkoviště u příjezdové cesty k vlakovému nádraží a u odboru dopravy,” vysvětlil starosta Luděk Štíbr.

S rekonstrukcí prostor na vlakovém nádraží počítá také Česká pošta, která zde plánuje lepší zázemí pobočky a rozšíření skladových prostor. Starý územní plán to ale nepovoluje.

Skryjská jezírka, okolí Berounky
Méně známá pozoruhodná místa čekají na své objevení
V Novém Strašecí soutěžili v hodu vánočním stromkem.
V Novém Strašecí soutěžili v hodu vánočním stromkem