Zatímco Jaromír Tupý za rakovnický klub Astacus tvrdí, že klub na tom není tak špatně, aby se nechal vydírat, provozovatel Tyršova koupaliště Miroslav Polcar alias Písa tvrdí to samé.

„Pětačtyřicet tisíc korun za nájemné Tyršova koupaliště již považuji za vydírání,“ reagoval na dotaz Deníku Tupý. Podle něj jsou částky až příliš vysoké. Jako příklad dále uvedl ceny pronájmu chatek. Podle něj žádá Polcar za chatu tisíc korun, i když jako zálohu, ale cena je normálně stanovena na čtyři sta korun.

„Než bychom vkročili na koupaliště, stálo by nás to přes sto tisíc korun. Pan Polcar také žádá peníze za nájem pódia, a to třicet tisíc korun,“ dodal Tupý.

Miroslav Polcar se však brání. Ceny vychází z ceníku, který je součástí provozovatelské smlouvy. „Podle ceníku stojí nájemné Tyršova koupaliště na den patnáct tisíc korun plus je zde možnost zvýšit či snížit nájemné podle typu akce a dle uvážení provozovatele. Astacusu jsem dal standardní cenu, tedy těch patnáct tisíc korun za den. Akce trvá tři celé dny, a to je, ať se na mne nikdo nezlobí, pětačtyřicet tisíc korun. Nejsou na tom tak špatně, abych jim musel dávat nějaký příspěvek, navíc dostali od města také grant,“ oponoval Polcar. Ten zároveň připomněl, že některé věci z navrhovaných podmínek si zřejmě členové Astacusu špatně vyložili či přečetli. Hlavně nájemné za chatky.

„Říkají, že chceme za chatku tisíc korun, což je absolutní nesmysl. Jedná se o nevratnou zálohu, která se při zúčtování odečítá,“ vysvětlil Polcar. Že na Tyršově koupališti nebude tradiční sraz motorkářů, jej ovšem také mrzí. Jedinou překážkou zůstalo nájemné, na všem ostatním se podle Polcara obě strany z devadesáti procent shodly.

Ale… Stejně jako zástupce Astacusu Jaromír Tupý tvrdí, že se Astacus nenechá vydírat, má podobný názor na věc a tento jistě unikátní spor i provozovatel Miroslav Polcar.

„Počítali jsme s tím, že akce Rack reyd na Tyršově koupališti bude, ale nemohu se přeci nechat nutit od toho, kdo něco chce, aby si kladl takové podmínky,“ reagoval Polcar. Ten také závěrem dodal, že mu přišlo, jako by členové motoklubu nechtěli vůbec jednat, pouze přišli se svými podmínkami.

Jaromír Tupý za Astacus pak řekl, že se sraz motorkářů vrací do míst, kde jsou vítáni. „Vracíme se zpět do Žerotína. Neměli jsme nic dojednáno dopředu, řekli nám, že až se budeme chtít vrátit, ať se ozveme. Ozvali jsme se a vše je již dojednané,“ sdělil Tupý.

Malý Rack reyd 
v centru Rakovníka

To, že bude v Rakovníku chybět Rack reyd, zaskočilo i vedení radnice. „Za sebe mohu tuto situaci komentovat pouze tak, že je mi to líto,“ řekl novinářům starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl. Ten také prozradil, že na radnici již byl přední zástupce klubu Astacus Luděk Slach, a to kvůli obdržené dotaci od města.

„Přišel oznámit, že tu dotaci, kterou od města dostali, by chtěli použít na akci s názvem Astacus v Rakovníku. Jedná se prý o něco podobného jako Rack reyd. Vyzval jsem tedy pana Slacha, ať celou akci raději popíšou s tím, že pokud se změní účel akce, bylo by dobré vše dát na vědomí,“ dodal Zdeněk Nejdl.

„Sepsat změnu účelu není žádný problém. Chceme v Rakovníku uspořádat motoshow pro Rakovničany, a to na Husově náměstí 28. července se zajímavou podívanou,“ informoval Jaromír Tupý s tím, že se akce uskuteční o týden dříve než Rack reyd.

Koloc: Vedení Astacusu se chová jako dítě, které se těšilo na hračku a nedostalo ji

Absence motosrazu nenechává klidným některé rakovnické zastupitele. Mezi ně patří i Miroslav Koloc.

"Byl jsem mezi zastupiteli, kteří v minulém roce podpořili návrat motorkářského Rack reydu do Rakovníka na Tyršovo koupaliště a loňskou akci považuji za velmi vydařenou. I letos měl Astacus cestu na Tyršovo koupaliště otevřenou,nový provozovatel Miroslav Písa Polcar nabídl oragnizátorům zcela běžné a standardní podmínky, na které zástupci Astacusu reagovali ultimativním způsobem a sami si dveře zavřeli.Přitom finanční rozdíl mezi nabídkou provozovatele a představou Astacusu není až tak propastný a Rack reyd rozhodně není z pohledu organizátorů charitativní akcí pro rakovnické občany. Vedení Astacusu se ale chová jako dítě, které se těšilo na hračku a nedostalo ji.  Určitě mi není jedno jako zástupci vedení města, že tato akce v Rakovníku nebude, na druhou stranu věřím , že Astacus nejsou jen pánové Slach a Tupý a že se jim jejich akce v Žerotíně vydaří.Jsem rád, že Rakovník bude mít jako novinku na stejném místě atraktivnější červencový Coombal Open Air hudební festival, protože jednání s organizátory této akce je na úplně jiné úrovni," napsal Koloc