Soutěž Obchod roku odstartovala začátkem února, kdy se do ní mohly přihlašovat novostrašecké obchody. „Smyslem soutěže je podpora kvalitních obchodů ve městě,“ uvedla pro Rakovnický deník místostarostka Nového Strašecí, Libuše Vosátková. Mezi přihlášenými bylo květinářství, pekařství, maso a uzeniny, ale i optika, anebo pivárium. Účastníci soutěže se už v únoru shodovali, že vyhrát v prvním ročníku soutěže je prestižní záležitost. „Do soutěže jsem se přihlásila sama, abych se více zviditelnila a zjistila, jak jsou lidé s mými službami spokojeni,“ uvedla v březnu majitelka květinářství U Slunečnic, Karolína Libezeitová.

Vítězce Karolíně Libezeitové předal cenu starosta města Karel Filip a místostarostka  Libuše Vosátková.Zdroj: Archiv MÚ Nové Strašecí

Od začátku března pak mohli v anketě hlasovat občané a vybrat tak nejlepší obchod ve městě. „Jsem ráda, že se uskutečnila tato soutěž a mohli jsme dát najevo, s jakými službami jsme spokojeni,“ řekla Jarmila Poláková z Nového Strašecí. „Hodnotícími kritérii byla spokojenost s prodávanými výrobky, nebo s poskytovanou službou, odbornost a ochota personálu, vyhovující provozní doba, vyřizování reklamací, vzhled provozovny a podobně,“ upřesnila Libuše Vosátková. Novostrašečtí mohli v anketě hlasovat až do konce dubna. Městský úřad pak body sečetl a vyhlásil vítěze soutěže. Občané v anketě rozdali celkem 2 358 bodů. Vítězným obchodem se stalo květinářství U Slunečnic Karolíny Liebezeitové. Vítězka získala z celkového počtu 914 bodů. „Za vítězství jsme moc ráda. Byla to vlastně první příležitost, abych získala zpětnou vazbu od mých zákazníků,“ uvedla vítězka soutěže a majitelka květinářství U Slunečnice, Karolína Libezeitová. Na druhém místě se umístilo Květiny a zahrada – Dušan Tomášek a třetí skončilo Pivárium Nové Strašecí.

Květinářství U Slunečnic provozuje Karolína Libezeitová už čtvrtým rokem a střídá se v obchodě se svojí babičkou. Nejvíce si zákazníci pochvalují to, že má vždy čerstvé květiny a ty dlouho vydrží. „Do velkoobchodu si jezdím pro květiny sama. Samozřejmě je i rozváží. Ale takhle si mohu sama vybrat jednotlivé květiny a už vím, která jak dlouho vydrží a zákazník tak vždy dostane jen čerstvé květiny,“ uvedla Karolína Libezeitová. Mimo květin prodává ve svém obchodě také dárkové předměty, jako jsou svíčky, čaje, nebo keramiky. Pokud bude soutěž vyhlášena i v příštím roce, Květinářství U Slunečnic se do ní určitě přihlásí.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Středočeští radní očima opozice: trojkaři a čtyřkaři