Místní tedy využili původní dětské hřiště u obecního úřadu s houpačkami a kolotočem a nové hřiště si postavili zcela sami při dobrovolných brigádách. V obci trvale žije dvacet sedm dětí do patnácti let i řada mladých, takže bude rozhodně využité. Původní hřiště bylo zarostlé, ale na první pohled to vypadalo, že by se tam nové hřiště vešlo. Začalo se tedy měřit a propočítávat.

„Pak jsme si nechali vypracovat několik finančních návrhů. Nejlevnější byl za pět set padesát tisíc korun se stavbou na klíč. To bylo vzhledem k rozpočtu naší obce hodně. Na nové dotační tituly jsme už nechtěli čekat. Proto jsme se rozhodli vybudovat hřiště svépomocí, " uváděl starosta obce Václav Porazík.

Na internetu si Kolešovští zjistili, jak se hřiště staví, i všechny bezpečnostní parametry, propočítali cenu materiálu a pustili se do stavby.

„Odbornou firmu jsme měli objednanou jen na základní stavbu, kdy se rovnal terén a stavěla se podezdívka plotu. Další práce jsme udělali při dobrovolných brigádách během měsíce dubna a května. Scházelo se deset, patnáct lidí. Zkraje přicházeli i mladí. Nakonec hřiště, včetně pokládky povrchů, dostavěli tátové a dědové," popisoval Václav Porazík.

Na hřišti nyní lze hrát volejbal, nohejbal, minifotbal 
a hokej, basketbal, menší tenis. Celkově hřiště vyšlo na tři sta osm tisíc korun. Peníze uvolnila obec z rozpočtu.

„Hřiště by určitě nevzniklo bez místostarosty Václava Svítila. Dále největší zásluhu na něm měli Vladislav Souček, Libor Charvát a Petr Dřímalka. Odměnili jsme je dárkovými balíčky, které jsme dostali jako sponzorský dar z obchodu z Rakovníka, " řekl na závěr starosta Václav Porazík.