Mezi návštěvníky expozice jsme potkali například Petru Koláčkovou, která se přišla podívat nejen na práce svého devítiletého syna Tomáška, který na výtvarku chodí už od školky: "Výstava je každý rok na jiné téma a musím říci, že je vždy velmi inspirativní, nápaditá a krásná."

Malby, fotky, keramika… zdařilá dílka, umně zakomponovaná do prostoru…

U keramiky jsem zastihla Matyáše Kinkala, který vysvětlil jak vznikl jeden z vystavených exponátů: "Šachy jsme dělali náhodou. To nás napadlo až když jedna z holek vymodelovala koně. Tak jsme si rozdělili práci a vznikla celá šachovnice."

Ke svým obrázkům mě zavedl Lukáš Jeníček:" To jsou živé stromy a mám je pojmenované. Dostaly jména mých spolužáků: "Lukáš, Michal, Maruška, Kristýna, bratři Beránkové, Míša a Tomášek…"

Dnes jste byli  zváni v 16.30 hodin do Modrého sálu ZUŠky na literárně dramatický Letní podvečer.

A zítra několikadenní kulturní maraton (výstava, taneční, divadelní a hudební vystoupení) Strašeckého dvorku končí hudebním podvečerem, který startuje v 17 hodin. Ředitelka školy Jiřina Kinkalová zve: „Neváhejte a přijďte, svůj program si vybere každý. Užijme si společně závěr školního roku v pohodě a dobré náladě."