Novostrašecký střelecký tým si od počátku vedl na střelnici v Nových Syrovicích dobře, přes to, že Stanislav Jahelka měl závadu na zbrani v disciplíně mířené střelby na 25 metrů. Jeho kolega Tomáš Maštalíř se hned od zahájení držel na vrcholu, i když to byl nezvykle otevřený závod pro civilisty se zaměřením na mířenou střelbu.

Rozhodla až druhá akčnější disciplína. Jednalo se o takzvané stage. Při ní účastníci stříleli nejprve dvě rány na 35 metrů na terč v rychlém pohybu do pravé strany a následně 8 ran s přebitím na různé gongy v různé vzdálenosti. Počet ran v zásobníku byl přesně vyměřen na deset. Závodníci je museli vypálit za pětačtyřicet vteřin. Novostrašečtí stage zvládli za 20 vteřin bez jediné chyby, což se povedlo jen třem střelcům z jedenapadesáti závodníků.

Kromě prvního a třetího místa v jednotlivcích strážníci uspěli i v družstvech. Jako třetí se závodu účastnil Vít Gabštůr, kterému se dařilo méně. Přesto po sečtení všech výsledků družstvo novostrašeckých strážníků skončilo na třetím místě mezi sedmnácti družstvy. Urputného souboje se účastnily například dvě družstva z MěP Brno, nebo Havířov, která byla s přehledem novostrašeckými strážníky zdolána. Závod zhodnotil za všechny vrchní strážník Stanislav Jahelka:

„Sobecky musíme přiznat, že není nic krásnějšího, než když člověk na stupni vítězů někde na Moravě zaslechne v šumu „ty strašečáci jsou fakt dobrý". Chtěli bychom poděkovat pořadatelům za dobrou přípravu, bezpečný průběh a výborné občerstvení."