A stejně jako loni, se i letos soutěžilo v několika kategoriích: přípravka, mladší dívky, mladší chlapci, starší dívky, starší chlapci a dorost.

Velký počet závodníků se sešel v kategorii přípravka, což jsou předškolní děti ve věku od tří let. Na startovní čáru se jich postavilo 26. Také v dalších kategoriích byla účast hojná: mladší dívky reprezentovalo 15 závodnic, mladších chlapců soutěžilo 28 a podobně vysoká čísla měla i kategorie pro starší děti. Jen v kategorii dorostu se z přihlášených šesti účastníků nakonec sešli pouze tři závodníci, kteří ovšem podali mimořádné výkony.

Martina Řepková, bývalá studentka novostrašeckého gymnázia a florbalistka pražského Chodova.
Ptali jste se florbalistky Martiny Řepkové

Soutěžící družstva se sjela z deseti míst. Kromě pořádajícího Kounova to byly děti z obcí Čistá, Chrášťany, Krušovice, Lány, Nesuchyně, Přílepy, Senec, Skryje a Smolnice.
Na připravené trati museli soutěžící překonat různé překážky jako kladinu, žebřík, lavičku, tunel a bariéru, ukázat zručnost při manipulaci s hasičskými hadicemi a proudnicemi, ale prokázat i sílu při přenášení plných kanystrů a přemísťování pneumatiky. Funkce rozhodčích a časoměřičů se ujali členové Okresního sdružení hasičů v Rakovníku pod vedením náměstka starosty OSH Vlastimila Schuha. Trénink těch nejmladších hasičů pak spadá pod taktovku Jaroslavy Černé, která se ujala také organizace celé soutěže.

Slunečné dopolední počasí se během dne silně zhoršilo, což ovšem nikoho z mladých „železných hasičů“ neodradilo a všichni soutěž zdárně dokončili. Závěrem dostali všichni soutěžící věcné ceny a pro nejlepší tři závodníky z každé kategorie byly připraveny medaile, poháry a diplomy. Děti se mohly vyřádit také při doprovodném programu.

Dana Bechyňská

Ilustrační foto
Hlasujte pro Sympaťáka 40. týdne 2017