Osmačtyřicetiletý chirurg Masarykovy nemocnice je již od roku 2006 také v městském zastupitelstvu. „Jsem místním patriotem a záleží mi na tom, aby se nám tady všem dobře žilo. Trápí mě specifické problémy našeho regionu, jako je sucho, hospodaření s vodou, nedokončené obchvaty měst a páteřních komunikací, znečišťování životního prostředí především na severu,“ uvedl Ivo Trešl, který rovněž slibuje, že se bude snažit o zachování kvalitní a dostupné zdravotní péče všem občanům regionu.

S komunální politikou má dlouholeté zkušenosti. „Práce v zastupitelstvu mě naučila, že politika začíná, kde končí názorová shoda. Do Senátu chci jít poctivě, s pokorou a s rozumem,“ dodal.

Dalšími kandidáty volebního obvodu č. 6 je například místostarosta Loun Milan Rychtařík (ANO). Pravicové strany ODS, TOP 09, KDU-ČSL a KAN nominují kurátora lounské galerie a nestraníka Vladimíra Drápala. Piráti podpoří kandidáta SEN 21, zemědělce Daniela Pitka. Za KSČM kandiduje Václav Beneš, starosta Blatna na Podbořansku. Starostu obce Rané na Lounsku pošle do senátních voleb ČSSD.

AquapRak v Rakovníku.
Lidé si do AquapRaku hledají cestu zatím jen velmi zvolna