O to se postaraly mladé dámy, když svižným krokem napochodovaly na plochu. Pak už mažoretky rakovnického Sokola naplno předvedly své umění.

Něžné dívky vystřídali muži drsných mravů a doslova vtrhli na plac. Před očima přítomných se v rychlém sledu odehrál příběh z dávného Orientu. Lítý boj mezi muži o to, kdo bude novým sultánem, nakonec vůbec nedopadl dobře. Všichni aktéři skončili po boji na zemi zbroceni krví.

Někteří diváci ani nedutali, v některých by se ani krve nedořezal. Tak přesvědčivě podali pradávný příběh členové skupiny historického šermu Lancea z Plzně.

O pěkný rozruch se postaral příjezd skupiny historických vozidel. Hlavně kluci pak okukovali obrněná i terénní vozidla Američanů i Rusů z druhé světové války. Nejstarší exemplář ale byla ještě předválečná Tatra.

Pak už se rozběhly soutěže pro děti, které měli ve své režii lubenští hasiči. Svoji šikovnost a obratnost si děti vyzkoušely při skákání v pytlích nebo při nesení vajíčka na lžíci. Málokdo zvládnul bez pomoci chůzi na chůdách. U vzduchovky byla pořádná fronta. Přece jenom střelit si na kachnu, byť byla jen kovová, si chtěl vyzkoušet kdekdo.

Za každý splněný úkol náleželo razítko do sešítku. Snaha se nakonec vyplatila. Za plný sešítek patřila soutěžícímu sladká odměna.
Komu se nechtělo soutěžit, zůstal sedět u hlavního „stanu“ a zaposlouchal se do tramských písniček kapely Hon na medvídka. Po kapele to rozbalili tanečníci ze skupiny Lincejs Crew.

Tancem, hudbou a soutěžemi program nebyl ještě vyčerpán. Přítomné ještě čekali rakovničtí letečtí modeláři a kynologové. Rychlý zásah při hašení ohně předvedli mladí hasiči z Lubné i jejich profesionální kolegové.

Dětský den s doslova nabitým programem připravili lubenští hasiči ve spolupráci se základní školou a obecním úřadem. Svým dílem přispěli také sponzoři.

„Loni nám dětský den nevyšel, tak se to snažíme letos napravit,“ vysvětlil s úsměvem Václav Sedlák, starosta lubenských hasičů.
Dětský den se opravdu povedl. Určitě k tomu přispěla dobrá organizace a pečlivě rozvržený program, takže vše běželo jako na drátkách.