„Co se týče rušení nočního klidu, akce proběhla celkem v poklidu. Byly pouze tři stížnosti a když policisté požádali ztišení hudby, pořadatel ji okamžitě ztišil a policisté, kteří objížděli okolní vesnice opravdu žádný větší hluk nezaznamenali,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová. Situaci od počátku sledovala prvosledová hlídka, policisté z obvodního oddělení, z dopravního inspektorátu, dále kriminalisté a pro případ nepokojů bylo na místě i oddělení eskorty.

Horší ovšem byla situace na silnicích při návratu účastníků do svých domovů. Policisté řešili celkem třináct trestných činů, z toho dvanáct jízd pod vlivem drog. „Většinou se jednalo o marihuanu či pervitin. Jeden z trestných činů bylo maření výkonu územního rozhodnutí a vykázání, tedy zákaz řízení,“ přiblížila policejní mluvčí.

Dále se řešilo osm přestupků, z toho se většina týkala konzumace alkoholu před jízdou, když všichni nadýchali do jedné promile. Jeden muž odmítl test na drogy a jeden přestupek a jeden přestupek se týkal rušení nočního klidu.

Technoparty byla ukončena kolem v neděli kolem 18. hodiny, kdy byla celá oblast vyklizena. Policisté zkontrolovali celkem 190 účastníků a 80 vozidel.

Neohlášená technopárty v Hlaváčkově Lhotě.
Technopárty u Hlaváčkovy Lhoty pokračovala i v pondělí