O aktuální situaci na silnicích informoval Rakovnický deník Jiří Titlbach, dispečer firmy ČNES, která má na starosti silnice na Rakovnicku: „Jedničky jsou posypané. Na vozovkách je rozbředlý sníh a někde se ještě tvoří jazyky. Na komunikacích druhé a třetí třídy leží sníh, ale jsou posypané a nebo se ještě sypou drtí."
Jeden traktor v tuto chvíli dle Jiřího Titlbacha upravuje sjízdnost silnic u obce Žďár. A na Křivoklátsku se dokončuje posyp. „Se zvýšenou opatrností lze po silnicích na Rakovnicku jezdit," zdůraznil Jiří Titlbach.

Stav v noci nám popsala asistentka manažera divize stejné firmy Regina Hatalová:„ Venku bylo všech osm sypačů. Nejhorší situace byla standardně na Jesenicku. Ledovka na silnicích nebyla, ale pro řidiče srovnatelně nebezpečný uježděný sníh."

Dopravní policisté hlásí naštěstí jen jednu dopravní nehodu, která se stala před osmou hodinou večerní v katastru obce Sýkoře v místech zvaných Luby. Devětačtyřicetiletá řidička z Příbramska nepřizpůsobila rychlost renaultu stavu vozovky, na které byla souvislá sněhová vrstva. Auto vylétlo v zatáčce ze silnice a narazilo do stromu. Ženu, která zůstala v autě zaklíněna, museli vyprostit za pomoci speciální techniky hasiči.
S těžkým zraněním pak byla odvezena do nemocnice v pražském Motole. Škoda na autě je 60 tisíc korun.