Úkolem soutěžících bude uvařit přímo na náměstí před očima diváků ve stanoveném limitu libovolné množství hovězího guláše a odevzdat vzorek pro porotu. Hořáky budou zapnuty ve 13 hodin, hotovo musí být úderem 17. hodiny. K dispozici budou mít kuchaři pět kilogramů hovězího masa, cibuli a pitnou vodu, ostatní ingredience jsou jen a jen na nich. Porota složená z profesionálních kuchařů, ale i z dobrovolníků, určí vítěze letošního ročníku soutěže. Pak bude mít možnost uvařené guláše ochutnat také veřejnost.

Na startovní listině, která je plně obsazena, figuruje celkem deset týmů - Hokejová síň Hošek s kapitánem Josefem Hoškem, Veselé tetičky s kapitánkou Hanou Schritterovou, Muzeum T. G. Masaryka v Lánech s kapitánkou Magdalenou Elznicovou Mikeskovou, Křivoklátská hospoda s kapitánem a loňským vítězem soutěže Vladimírem Hlíšou, BARTIDA s kapitánem Petrem Dzurecem, Das Gulasch s kapitánkou Zuzanou Fenclovou, Mlsouni s kapitánkou Veronikou Balogovou, Klub přátel sauny v Lánech s kapitánem Václavem Pojerem, Vašírováci s kapitánem Vildou Hamouzem a ViPiŠ – hudební gulášek s kapitánkou Ilonou Víchovou.

Kromě samotného vaření se lidé mohou těšit také na bohatý doprovodný program. Od 14 do 17.30 hodin bude k tanci a poslechu hrát skupina Tri Duby, od 18.30 do 23 hodin pak kapela ViPiŠ. Během dne bude k vidění kuchařská show v režii mistrů kuchařů Zdeňka Jánského a Ladislava Svobody, kteří před zraky veřejnosti připraví na ochutnávku kulinářské překvapení - tradiční český pokrm. Dále lidem předvedou, jak lze chutně zpracovat domácí sezónní zeleninu. Pro děti a dospělé budou navíc připraveny zajímavé soutěže, občerstvení bude zajištěno.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník