Městečko
Za Mateřskou školu Městečko popsala ředitelka Jana Fikejzová: „Je to vždy událost, na kterou se děti i jejich rodiče moc těší. Na koledování jsme se jako vždy pečlivě připravili. Snažíme se, aby bylo vždy ve staročeském duchu a dle toho jsou děti vždy oblečeny. Pokud nemají vhodný oděv doma, máme něco ve školce a půjčíme jim to."

Průvod koledníčků, vyzbrojen tamburínkou, rychle (kvůli počasí) prošel plánovaný okruh a za pěkné koledování a vlastnoručně vyrobená přáníčka se mu dostalo na každé zastávce koledy v podobě bonbónků a jiných laskomin. „Obcí šla s námi i část rodičů, kteří mají tuhle naši tradici moc rádi," doplnila ještě Jana Fikejzová.

Roztoky
Podobný průvod vyšel také z Mateřské školy Roztoky. Ten doprovázela hrou na harmoniku učitelka hudební školy Dagmar Pavlíčková. „I přes nevlídné počasí, kdy chvílemi pršelo, se koledování vydařilo. Obešli jsme opět všechna místa, kam chodíme na koledu každým rokem. Zazpívali jsme, koledovali a děti dostaly nějaký ten mlsek," konstatovala Dagmar Pavlíčková.

Křivoklát
Komplikace s nepříznivým počasím nezastavila ani děti z Mateřské školy Křivoklát. Ty se vydaly také statečně na cestu patřičně oděny v dobovém oblečení. Vedoucí učitelka Miluše Svobodová uvedla: „Obešli jsme spřátelené osoby i organizace, které se školkou spolupracují, jako je například místní obchod, Lesy České republiky nebo Informační centrum Křivoklát."

Na cestu koledníkům hrála na harmoniku učitelka Jana Rajská a do košíčku za pěkně zazpívanou koledu přibývaly zasloužené sladkosti.

V závěru ještě připomínáme, že se blíží Masopust, pořádaný Mikroregionem obcí Křivoklátska. Tentokrát padl los na Křivoklát. „V pondělí se uskutečnila schůzka na toto téma s pořadateli," potvrdili starosta obce Křivoklát Milan Naď a Dagmar Pavlíčková.

Masopust by se měl uskutečnit 16. února od 14 hodin.