Nejprve se seznámili s různými druhy modelovacích hmot, pomůckami na modelování a s jejich využitím v cukrářské výrobě. Nabyté vědomosti hned využili v praxi a z marcipánové hmoty si vymodelovali rozkvetlé větvičky zlatice. Pak je naaranžovali do keramických květináčů, takže si domů odnesli krásný jarní pozdrav.

Při druhém kurzu byly na programu kavárenské dezerty. Začínal teoretickou částí, kdy učitelé odporného výcviku všem představili nové trendy výroby hmot na dortové korpusy. Při té praktické vznikl červený samet s francouzskou čokoládovou pěnou a čokoládový dezert s meruňkovým pyré a dezert Monett.

Radou i praktickou pomocí pomáhali žáci Integrované střední školy v Jesenici. Účastníci si tak odnášeli nejen krásné výrobky, ale i recepty na ně. Pro většinu z nich byl kurz milým setkáním s tvůrčím duchem. Přes velký nápor a náročnou výrobu dezertů měl kurz, díky dobré organizaci, hladký průběh. Velkou odměnou nám bylo poděkování ze strany účastnic za příjemně strávené sobotní dopoledne a přínosné nové znalosti," řekla Marie Poláková, učitelka odborného výcviku.

Kurzy připravuje škola se žáky pod odborným vedením učitelů odborného výcviku oboru Cukrář a oboru Potravinářská výroba pravidelně pro všechny věkové kategorie i případné zájemce o studium.

Čtěte také: Fotoreportáž od Jany Jiráskové: Regionální masopust v Křivoklátě 2017