Slavnostní otevření revitalizované části ulice Martinovského a ulice V Hradbách by se mělo uskutečnit podle mluvčího radnice Jiřího Cafourka 20. srpna. Do té doby by měla být, pokud to ovšem počasí dovolí, vysazená zeleň. Ta jediná zde ještě chybí.

Auto s rakví a figurínou děsí některé obyvatele.
Rakví se snaží upozornit na svůj případ

Právě umístění nové sochy vyvolalo v březnu letošního roku negativní reakce. Na jednání zastupitelstva pak Petr Svoboda (Směr – Rakovník) požadoval, aby zastupitelé přijali usnesení, které by rozhodnutí rady města zrušilo. „V tuto chvíli nejde o peníze, ale námět. Sisyfovská práce je ustálené spojení ve významu zbytečného úsilí, bezvýsledné činnosti, činnosti, ze které nemůže vzejít výsledek. Hodí se to ke gymnáziu?,“ ptal se Svoboda.

„Pro mne třeba socha znázorňuje zcela něco jiného. Z pohledu školství to vnímám tak, že je to takový hovnivál, co si tu kuličku valí před sebou a zdolává problémy, které jsou spojené s jeho budoucí profesí. Znázorňuje to, jestli to někam dotlačí, nebo ne,“ reagoval starosta Luděk Štíbr (ODS) s tím, že se sochou se počítalo již v projektu, který schválilo vedení radnice v minulém volebním období. Radní se rozhodli i kvůli penězům pro Sisyfa místo sochy čtenáře houpajícího se na židli.

Ilustrační foto
Pokuty řidiči platili hlavně za rychlost a technický stav
Poznáte obec na Rakovnicku?
FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Rakovnicku?