Pak už měl ples zaběhnutý program. Po předtančení přišlo na řadu to nejdůležitější: slavnostní stužkování absolventů. Následovalo sólo pro rodiče a pedagogy a pak už se rozběhla volná zábava.

O půlnoci mezi přítomné zavítala travesti show. Jako půlnoční překvapení si ji připravili maturanti z nástavbového oboru.
Reprezentační ples učiliště byl  zároveň maturitním,  a to letos již po sedmnácté. Pořádalo ho Sdružení rodičů a přátel školy.

„Studenti se přípravy aktivně zúčastňují. Zajišťují tombolu, hudbu… Ale ples zaštiťuje škola. Veškeré žádosti o příspěvky podepisuji já. Když ples pořádá škola, má ples jinou váhu, než když ho pořádají maturanti,“ vysvětlil ředitel školy Bohuslav Vecka.

Škola nijak na ples nepřispívá. Ples je výdělečný. Mají ho všechny třídy najednou a sál je vyprodaný. Hraje se tady o zajímavé ceny v tombole, protože studenti chodí na praxi do různých podniků, které na ples přispívají, můžete vyhrát například výměnu pneumatik a oleje, kontrolu brzd nebo prostředky na umývání auta.