Uprostřed města se totiž strhla nejprve automobilová honička. Vše se odehrálo během chvíle. Nakonec policisté hříšníka doběhli po svých.
Krátce po desáté hodině dopoledne projížděla hlídka dopravních policistů Ottovou ulicí. Potkali vozidlo značky Suzuki se dvěma mladíky.
Pozorní policisté v řidiči poznali jim dobře známého muže, který za volantem neměl vůbec co dělat. Měl vysloven zákaz řízení.

Pak nabral děj rychlý spád. Za křižovatkou Na váze policisté otočili auto a pronásledovali ujíždějící Suzuki směrem na Pavlíkov. Za mostem vůz předjeli a předepsaným způsobem zastavili.

Ani v této situaci to mladíci nevzdali. Doslova vyběhli z auta ven a utíkali mezi domy po levé straně. Policisté se rozběhli za nimi a dohonili je až ve dvoře jednoho z domů.

Tady se ukázalo, že oba prchající muži byli z Rakovnicka, ve věku dvacet jedna let. Rovněž se potvrdila domněnka policistů.
Daniel Prchal k trochu nezvyklému případu řekl: „Lustrací jsme na místě zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel všeho druhu po dobu dvou let.“

Mladík se ještě podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Po té ho policisté odvezli na dopravní inspektorát.
Mladý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Během páteční dopolední honičky nevznikly žádné materiální škody.