Za chvíli ze křoví na start rázně napochodovaly s Kruhonožkou, velkým živočichem veselého výrazu, určitě příbuzným housence či stonožce ve vodním provedení. Živočicha k rybníku dopravily nenápadně po částech a tady ho teprve smontovaly, aby moment překvapení byl dokonalý.

Pak si každá z dam navlékla část těla Kruhonožky, velké černé pneumatiky svázané k sobě. Tím hlavonožce vdechly život a pustily se s ní na rybník. Za mohutného povzbuzování Kruhonožka plavala vstříc velké bójce.

„Fuj, to byla ale dálka. Už jsme si myslely, že tu bójku ani neobeplujeme," sdělovaly si ženy první dojmy v cíli. Ukázalo se, že duše byly moc velké a jejich ruce zase moc krátké, takže příliš do vody nedosáhly. Ale přesto statečně bojovaly až do konce.
Nápad postavit Kruhonožku potkal Kateřinu Kandrovou. Pojmenoval ji její manžel, když nafukoval jednotlivé duše.

„Podobné plavidlo jsme viděli na facebooku, tak jsme to jen trochu pozměnili a Kruhonožka byla na světě," popisovala za všechny Kateřina Kandrová. Než se daly ženy dohromady, trvalo týden. Vsadily na večerní a noční přípravu s vínkem od osmi do půlnoci.
„Nejvíce jsme se bály, že bude studená voda, ale ta ušla. Největší dřina bylo plavání. Fyzička trochu chybí. Alespoň jsme zjistily nedostatky, které do příště vypilujeme. Určitě zase něco vymyslíme. Samozřejmě trénovat také nezapomeneme, protože trénink, ten nám jde nejlépe," shodly se lubenské ženy.

Trénink se opravdu vyplatil. Ženy obsadily první místo za nejhezčí plavidlo a vyhrály uzenou kýtu.