Sjelo se sem totiž na 250 malých a mladých zástupců osmnácti sborů dobrovolných hasičů, aby se zde utkali v závodu požární všestrannosti, který je podzimní částí soutěže mladých hasičů – hry Plamen.

Za pořadatele popsaly Eva Gregorová a Vlasta Šorsáková:" Soutěž bude rozdělena na štafetu dvojic, závod požární všestrannosti, kdy se běží i orientační běh."
Podobně velké závody se v Přílepech konaly po velmi dlouhé době, a tak přípravou na ně i následnou organizací žila celá vesnice.
To potvrdila starostka Lenka Daenemarková: „Pomáhají všichni naši občané, vždyť v každé zdejší nemovitosti žije hasič od starších až po nejmenší." Pomocnou ruku podal i obecní úřad, který pomohl i finančně. Snažíme se Chceme, aby obec byla jednotná, a proto samozřejmě pomáháme i jiným spolkům. Nikoho neupřednostňujeme," zdůraznila Lenka Daenemarková.

Radost z tak velkého počtu dorůstajících hasičů měl i starosta místního hasičského sboru Josef Huňat: „Je hezké, že se mladí lidé zapojují. S manželkou jsme tady v Přílepech vychovali mnoho hasičů a máme radost, že se náš odkaz šíří dál a dorůstá nová hasičská mládež."

Děti čekala trasa zhruba dva kilometry dlouhá. Čekala je zde střelba ze vzduchovky, uzlování, topografické značky, zdravověda, orientace s buzolou. Cílem bude zvládnout trasu v co nejkratším čase, odpovědět správně na co nejvíce otázek a zvládnout praktickou část s minimem chyb.
Každé stanoviště a otázky byly bodovány a bylo možné získat jak plusové, tak i minusové body.

Válečně pomalováno (barvy na tváři) se chystalo do boje družstvo hasičů z Rynholce. „Takto se malujeme zhruba dva roky. Jsou to barvy Rynholce," vysvětlil člen rynholeckého družstva Adam Černý.

Na hladký průběh závodu také dohlíželi: Vlastimil Schuh a rozhodčí Martin Koutník, Jarka Čečrdlová, Zdeněk Ledvinka, který řekl: „Myslím, že tento závod patří letos k těm nejnavštěvovanějším. Je to hodně mladých hasičů." Za pořadatele nastínila Jana Strouhalová: „Například Nové Strašecí začalo po odmlce letos opět běhat a Kolešov přípravka si řekli, že to také s malými dětičkami zkusí."

V Přílepech nechyběl ani náměstek starosty okresního sdružení hasičů Josef Kessler, který měl z takového množství dětí radost.

Na to, proč mladé lidi táhne hasičský sport, jsme se zeptali Karolíny Emingerové, Elišky Šlégrové a Romany Budovičové z SDH Pochvalov: „Prostě nás to baví. Nejvíce závody. Mezi naše nejoblíbenější závody patřil sranda mač ve Smilovicích, kde jsme byly pořád první."

VÝSLEDKY: Dorostenci družstva: 1. místo – SDH Lužná, 2. místo- SDH Rynholec
Dorostenci jednotlivci mladší: 1. místo – Jan Novotný -SDH Senec
Dorostenci jednotlivci střední: 1. místo – Josef Skodák – SDH Zbečno
Dorostenky družstva: 1. místo – SDH Přílepy
Dorostenky jednotlivci starší: 1. místo – Kateřina Rašínová – SDH Lužná
Dorostenky jednotlivci střední: 1. místo – Eliška Kratinová – SDH Skryje
Plamen – mladší:
1. místo: SDH Lužná A, 2. místo: SDH Skryje, 3. místo: SDH Rynholec
Plamen – starší:
1. místo: SDH Lužná, 2. místo: SDH Rynholec, 3. místo: SDH Třtice
Přípravka: 1. místo – SDH Čistá, 2. místo: SDH Chrášťany,
3. místo SDH Třtice