Dárek pro několik pasažérů z různých koutů země. Byl mezi nimi i jeden Rakovničan – Jiří Pelc z Velké Bukové, který let dostal také jako narozeninové překvapení. Na to, jak se vznese nad půvabný kraj v němž žije, se viditelně těšil.

No řekněte, není snad úžasné odpovědět na otázku: „Co budeš dělat dneska večer?, odpovědět: „Budu létat v oblacích!"

K nevšednímu a nápaditému dárku nám více řekla manželka obdarovaného, Lenka Pelcová: „Tenhle dárek jsme dali manželovi už v loňském roce k padesátinám. Bylo to pro něho velké, ale příjemné překvapení. Na podzim to bohužel nevyšlo, bylo stále špatné počasí. Klaplo to tedy až dnes, i když to chvilku také vypadalo, že bude opět let zrušen. To když se blížila bouřka. Tu se ale podařilo zažehnat."

Na cestu křížem krážem po blankytné obloze se těšil také Michal Milý z Kladna: "Nevíme kam se poletí. Podle toho, kam nás zavane vítr. Vyhlídkový let jsem si já sám daroval ke dvaačtyřicátým narozeninám."
Lenka Pelcová upozornila, že firma, kterou si k vyhlídkovému letu objednali, běžně z Křivoklátu nelétá. „Navrhli jsme jim tento terén, který dobře známe s tím, že by vzlet odsud mohl být zajímavý. Jinak běžně létají třeba z krajiny v okolí Karlštejna."

Do bytelného koše se postavilo šest osob a pilot Tomáš Habán. Za agenturu HaBalon, která let pro radost zprostředkovala, uvedla Pavla Hnilicová: „Dovnitř se ale vejde i devět lidí. Počasí je dobré. Konzultovali jsme to s meterologickou stanicí a vše je v pořádku. Můžeme odstartovat. Pak poletí hodinku po směru větru a budou nám dávat informace kam směřují. My pak musíme dorazit k místu přistání ještě dříve nežli oni."
Poslední polibky, poklepání na ramena, zamávání a pak už oheň pod balonem dostal správné grády a pestrobarevná koule začala poměrně rychle stoupat k nebi.

Tak šťastný let a bezpečné přistání!