A zároveň si při společné zábavě užili posledních prázdninových dnů. Za spolupořadatele, senecké a lubenské hasiče, popsal k samotné soutěži starosta Sboru dobrovolných hasičů Senec, Josef Kessler: „Této akci říkáme rozloučení s prázdninami. Začíná kláním pro mladé hasiče, soutěží jednotlivců. Je tu několik disciplín, které musí děti absolvovat. Například prolézání tunelem, přeběh kladiny, převracení pneumatiky, napojování hadic nebo zatloukání hřebíků." Konkrétně přijeli do Sence družstva hasičů ze Zbečna, Kolešova, Skryjí, Nového Strašecí a Čisté. „A jsou tu pochopitelně i naši zástupci. Celkem přes padesát dětí," vyjmenoval Josef Kessler.

Seneckou a lubenskou společnou akci přijel podpořit i Vlastimil Schuh, náměstek starosty Okresního sdružení hasičů. Zeptali jsme se ho jak hodnotí soutěžící z hlediska jejich kondice. „Kondičku tyhle děti a mládež určitě mají, protože se s nimi pracuje po celý rok. Stále něco cvičí, připravují se na závody," zhodnotil.

Podle jeho názoru je soutěž v Senci viditelně bavila. „Je to vcelku netradiční soutěž. Není to Plamen, takže si dnešek užívají. Děti si zacvičí i to, co normálně nedělají," konstatoval pro Rakovický deník Vlastimil Schuh s tím, že to potvrzuje i fakt, že se jich do Sence sjelo hodně. „Všechny kategorie jsou naplněny, takže si myslím, že pořadatelé mohou být s průběhem dneška spokojeni. Stejně jako děti, které dostaly k závěru prázdnin příjemný dárek," doplnil Vlastimil Schuh.

Po ukončení bojů následovaly další dovednostní soutěže a hry pro děti, na které odpoledne navázalo disco vystoupení Báry Ladrové.
Akci se rozhodly podpořit Obecní úřad Senec, Obecní úřad Lubná, senečtí i lubenští dobrovolní hasiči i Krajský úřad Středočeského kraje. 

VÝSLEDKY:

kat. PŘÍPRAVKA -

1 MÍSTO NATÁLIE POKORNÁ - SDH SENEC
2 MÍSTO JÁCHYM ŠÍMA - SDH SKRYJE
3 MÍSTO VÍTEK PRCHAL - SDH SENEC

kat. MLADŠÍ

1 MÍSTO MATĚJ DUNA - SDH KOLEŠOV
2 MÍSTO MATĚJ JANŮ - SDH SENEC
3 MÍSTO JAN BENEŠ - SDH SKRYJE

kat. STARŠÍ

1 MÍSTO MICHAL ŠPAČEK - SDH SKRYJE
2 MÍSTO ONDŘEJ HOVORKA - SDH SENEC
3 MÍSTO JAN KVÍTEK - SDH SKRYJE

A SOUTĚŽ SI ODZKOUŠELI I VEDOUCÍ

1 MÍSTO - FILIP SCHUH SDH ČISTÁ
2 MÍSTO - DAVID KESSL SDH SENEC
3 MÍSTO - MICHAL SOMER SDH N. STRAŠECÍ
4 MÍSTO - MARCELA MIKSOVÁ SDH SENEC
5 MÍSTO - VÁCKAV PORAZNÍK SDH KOLEŠOV
6 MÍSTO - GÁBINA TUREČKOVÁ SDH SKRYJE
7 MÍSTO - TOMÁŠ OSVALD SDH ZBEČNO