Původní projekt zahrnoval zastávku s klasickým zálivem pro autobusy, kterému by musely ustoupit nejméně tři stromy u silnice. To se ale místním lidem nelíbilo a záměr ve veřejném hlasování nepodpořili.

K nové verzi projektu už se souhlasem policie patří zastávka přímo na vozovce, vyznačená vodorovným dopravním značením. Stromy, mezi nimiž je nyní zámková dlažba, tak padnout nemusely. Navíc byl kolem nich navýšen terén, aby nebyly ohroženy jejich kořeny. A mezi chodníky, vedoucími k nástupišti, je trávník.

Autobusovou zastávku v ulici Dukelských hrdinů, která stála necelých 170 tisíc korun, realizovala společnost Údržba městských komunikací Rakovník.

Sloužit bude řadě cestujících z okolní čtvrti s novou výstavbou, školákům, kteří museli cestou domů dosud vystupovat už u nemocnice, i zákazníkům blízkého marketu.