Tomáš Valer, starosta Senomat, pod které Nouzov patří, vysvětluje: „Když vše půjde dobře i nadále, tak by se příští rok měla postavit čtvrtá etapa a bude hotovo. Odkanalizován tak bude městys Senomaty i Nouzov a budeme moci začít v další obci, která pod nás spadá, a to v Hostokryjích."

Letos by se podle Tomáše Valera mělo na třetí etapě výstavby kanalizace proinvestovat zhruba jeden milion dvě stě tisíc korun.
V letošním roce se v Senomatech tedy počítá se dvěma velkými projektovými záměry. Měla by se projektově dokončit již zmiňovaná kanalizace v Hostokryjích, a v Senomatech by chtěli letos projektově dokončit plánovanou obnovu náměstí.
V osadě Brant není z ekonomicko-provozních důvodů vybudování splaškové kanalizace reálné, a tak městys přistoupil k podpoře budování nepropustných jímek. V roce 2014 se tak stalo u tří rodinných domů.
V městysi Senomaty mají v plánu letos rekonstruovat některé místní komunikace. „Udělat jim nový povrch, vybudovat nové chodníky," konkretizoval Tomáš Valer.

Také by rádi zažádali o dotace na zvelebení místní sokolovny. „Tu jsme loni dostali na základě darovací smlouvy od sokolů. Tahle stavba z šedesátých let minulého století určitě vyžaduje rozsáhlou rekonstrukci," vysvětlil starosta.
Městys ovšem do budovy sokolovny i přilehlého sportovního areálu už investoval. „Už jsme provedli revizi elektřiny a nějaké drobnější opravy. Ale už bychom na ní chtěli začít pracovat ve větším. Budeme žádat dotace jak na rekonstrukci sokolovny, tak na opravu přilehlého areálu. Tam bychom rádi pokračovali," popisoval Tomáš Valer, který by rád, aby nastavený rozvoj v Senomatech i v dalších, pod něj patřících obcích, pokračoval v podobném rozsahu jako loni. „V loňském roce, ale i v předchozích letech, u nás naštěstí nedošlo k žádným nepříjemným, neočekávaným událostem, které by nám způsobily nějaké zásadní problémy," doplnil starosta Valer.