Zájem o návštěvu tradičního velikonočního jarmarku vyplývá pravděpodobně z neopakovatelné rodinné atmosféry, která dýchá z každého koutku tohoto místa. Své produkty zde nabízí především regionální prodejci. Jarmarku ale přálo i příjemné počasí se sluníčkem.

Majitel farmy Pavel Škrle konstatoval : „Měli jsme velký strach, že bude sníh, ale jaro je tady. Moc jsme se na něj těšili. Za to, že přišlo tolik lidí, musíme poděkovat především počasí, které nás příjemně překvapilo."
Ani letos nechyběla v Břežanech dnes už roční velbloudice Šejna, která přijela se svými majiteli z milíčovského mlýna. Je hodná a mazlivá, takže si ji dospělí i děti rádi pohladili.

Na jarmarku jste si mohli zakoupit mimo jiné dřevěné náčiní do kuchyně, zázvorovou limonádu, výborné tvarohové koláčky, klobásky či kozí sýr. Po tom se doslova zaprášilo. Prodávající Pavlína Jirsová ze Skryj konstatovala: „Měla jsem tu k prodeji plnou přepravku, tedy asi čtyřicet sýrů, a jsou pryč." Pilně se k prodeji připravovaly také ženy z Čisté, které v rámci zájmového kroužku pletou košíčky z pedigu a paličkují. Za ně upozornila Blanka Čebišová: „Jsme unavené. Měly jsme totiž v Čisté také malý velikonoční jarmark. A abychom zde měly také co prodávat, tak jsme pletly do půlnoci."

Krásné na pohled byly také pestrobarevné tulipány, zajíčci, košíčky, vajíčka… vše ušité z látky. To vše vyšlo z dílny Kateřiny Švarcové, která vysvětlila: „Občas někde něco vidím a zalíbí se mi to, tak si to pak upravím podle sebe a výsledkem je třeba tenhle červený puntíkatý zajíček."

A nezapomnělo se ani na děti. I ty se letos mohly zabavit při mnoha soutěžích nebo si zajezdit na koni.
„Letos máme více soutěží. To vše, co tady vidíte, je hodně náročné na přípravu i realizaci, ale máme mnoho šikovných pomocníků. Jsou to naši kamarádi a dcera, také přátelé naší dcery, kteří se také zapojili. Těch pár rukou navíc je znát," uvedl Pavel Škrle s tím, že jeho rodinu moc těší, že se na Hedecku lidé sejdou. „Máme dobrý pocit z toho, že se u nás potkají, posedí a popovídají si. Jezdí k nám i z větších dálek. Nelitují cestu. A to je moc potěšující," dodal Škrle.