Sedmatřicátý ročník této soutěže se konal v aule Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie. Za účastníky zavzpomínala studentka Jana Vydrová: „Jako první z naší školy obhajoval Jarda Froněk. Měli jsme dost času, a tak jsme ho povzbuzovali. Jarda se choval profesionálně, věděl, o čem mluví, a porota byla jeho výkonem okouzlena."

Při vyhlašování výsledků krajského klání prý byli rakovničtí studenti pyšní nejen sami na sebe, ale právem také na školu, která je do krajského kola vyslala, aby ji reprezentovali. „Při cestě zpět na nádraží jsme v dešti pořídili ještě jedno společné foto s pomocí kladenských popelnic," popsala ještě Jana Vydrová.

Ještě dodejme, že si v krajském kole výborně vedli také se třetím místem Štěpán Klas s tématem „Termojaderné reaktory", se třetím místem Jaroslav Froněk za „Zvukové vlastnosti elektrofonické kytary v závislosti na použitých materiálech, zpracování a užitých technologiích" a se třetím místem Šárka Konopásková a její téma „Logopedie v předškolním věku, nejčastější vady a poruchy u dětí předškolního věku".

Národní kolo SOČ se koná ve dnech 19. až 21. června 2015 v budově Vysoké školy ekonomické v Praze.
Rakovnický deník blahopřeje a drží studentům palce v kole národním!

POSTUPUJÍ: 

1. místo: Doubravka Požárová
„Ekologické nároky střevíčku pantoflíčku"
1. místo: Štěpán Holub
„Využití výpočetní techniky pro obchodování na burze"
1. místo: Jakub Englický
a Šimon Polan
„Vývoj webových stránek školy"
1. místo: Jana Vydrová
„Technika fotografie psů"