Předseda projektu a starosta Roztok Vladimír Melč konstatoval: „Bylo ukončeno výběrové řízení na jehož základě byl vybrán dodavatel stavby." Jedná se o tři firmy, které vytvořily sdružení s názvem Sdružení Křivoklátsko. „Ve výběrovém řízení skončily na druhém místě. Firma, která byla původně na prvním místě, byla vyřazena, a zhotovitel byl nakonec vybrán na základě nejnižší cenové nabídky," konkretizoval Vladimír Melč.

Jedná se o více než miliardovou zakázku (s daní), která je chystána pro obce Obce nový vodovod potřebují. Dlouhodobě se potýkají s nedostatkem vody. Podle Vladimíra Melče totiž významně ubývá podzemní voda a do řady obcí musí být i dovážena za pomoci cisteren. „Celé Rakovnicko a speciálně Křivoklátsko je ve srážkovém stínu," připomněl známý fakt Melč.

Připomeňme si, že proto, aby obce získaly peníze z dotací od ministerstva životního prostředí, musel vzniknout svazek obcí. „Starostové jednotlivých obcí kdysi o peníze žádali samostatně a byli v tom neúspěšní. Bylo nám tedy doporučeno vytvořit svazek a žádat o peníze na velký projekt," vysvětloval před léty Vladimír Melč.

Ministr resortu Tomáš Chalupa před rokem obcím schválil dotaci 600 milionů korun. V lednu pak bylo vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele. „Projekt připravujeme zhruba šest let," konstatoval Melč.
Obce se rovněž nemohou dočkat nových kanalizací. Starosta Zbečna Stanislav Dryják například uvádí: „Doufáme, že vše vyjde a my konečně odkanalizujeme jak Újezd nad Zbečnem tak Zbečno."

Na dofinancování akce je obec dle Stanislava Dryjáka připravena. „Po celou dobu, co se o možné kanalizaci hovoří, si dáváme peníze stranou, abychom na dofinancování měli. Tahle záležitost je totiž pro nás opravdu prioritní," zdůraznil Stanislav Dryják s tím, že by realizace kanalizace přinesla pro obce velkou úlevu.Křivoklát, Městečko, Velká Buková, Nezabudice, Pustověty, Nový Dům, Račice, Zbečno 
a Sýkořice .
V rámci projektu dojde 
k připojení 2 861 nových obyvatel na kanalizaci a 1 391 obyvatel na vodovod.
„Finanční zajištění této obří akce, kterou budou spolufinancovat všechny zmíněné obce, se stále ještě dolaďuje. Nicméně jsme rádi, že už je vše konečně v běhu," vysvětloval předseda sdružení Vladimír Melč.⋌