Jen loni jsme nešly, to jsem byla nemocná. Bereme to jako zdravotní vycházku," vysvětlovala Pavlína Králová. Pětikilometrová trasa byla pro ně z těch kratších. Dámy si dopřávají procházku každý týden a dají si tak sedm i více kilometrů. Tříkrálový pochod mohl být pro ně tedy jen takovou rozcvičkou. Ale s tím ženy nesouhlasily. „Kdepak, my už jsme si vyšly hned o svátcích šestadvacátého. Došly jsme na Hlavačov. Udělaly jsme takový okruh," popisovala Drahoslava Kreifová. Okolí mají ženy pěkně prochozené. Nejraději chodí do Voleska nebo právě do Hlavačova, i na Louštín. Rády si vyjdou na houby i na borůvky.

K oběma dámám se vzápětí připojili Eva Červená a František Jílka. Ten kromě pochodu ještě plánoval sraz spolužáků spolu s Drahoslavou Kreifovou. „My už jsme se jednou sešli, ale v dubnu oslavím osmdesátku a všechny své spolužáky z Lišan i Lužné pozvu. Teď žiji v Lužné, ale do Lišan mě to pořád táhne, asi kvůli spolužákům."

Spolužáci, kteří vyšli ze školy v roce 1951, se scházejí často. Povedlo se jim to už nejméně desetkrát a přichází jich tak osmnáct. Téměř pokaždé se vypraví podívat do své školy v Lužné. „Loni, když oslavila sto let, jsme tam zavítali. Naším ročníkem začínaly na výstavě fotografie, takže jsme se tam našli. Škola je nyní krásně opravená. Líbilo se nám tam. Ale i tak byla luženská škola vždycky dobrá," zkonstatoval František Jílka.

On i paní Drahoslava vzpomínali na první svačiny, kakao s rohlíkem. „Ale to vařili naši rodiče. Pokaždé se střídali," řekla Drahoslava Kreifová. Vybavil se jim i povinný rybí tuk a závěrečné školní zkoušky.

Sešli jsme se hned první rok po škole v dvaapadesátém. Jenže napřed jsme nevěděli, kde. Náš pan učitel Rudolf Šlapák měl školu v Lužné zakázanou. Tenkrát jsem ho sehnal a sešli jsme se v lese u Klánovic rybníka," vyprávěl Jílka. Pan učitel byl bývalý legionář, dobrý muzikant. Vedl pěvecký kroužek.

Drahoslava Kreifová v něm zpívala a jednou dokonce i v televizi: „Jednou při soutěži v Rakovníku museli udělat dvě kategorie, pionýrské pěvecké kroužky a ostatní. My pionýři nebyli a vyhráli bychom to. Tak aby vyhráli i pionýři, udělali jim zvláštní kategorii."