Velitel Městské policie Jaromír Nový popsal: „Při příjezdu na místo se na místě nikdo nenacházel, hlídce bylo sděleno, že před příjezdem hlídky omladina utekla."

Ve večerních hodinách si při sledování kamerového systému v centru Rakovníka všimli strážníci podezřelého chování muže, který zkoušel tlačit na dveře obchodů. „Dotyčná osoba byla z těchto míst vykázána," uvedl Jaromír Nový.

A v ranních hodinách vyjeli strážníci do ulice S. K. Neumanna, kde našli silně podnapilého mladého muže. „Nebyl schopen komunikovat, a proto byl předvolán na podání vysvětlení," konstatoval Jaromír Nový.

 Hlídka městských strážníků přijala oznámení, že na okraji Rakovníka v opuštěné nemovitosti se nachází pes, o kterého není postaráno. Velitel Městské policie Rakovník Jaromír Nový popsal: „Kolegové provedli šetření u sousedů. Hlídce bylo sděleno, že se jedná o nemovitost po zemřelé osobě, ale že ke krmení psa dochází ze strany příbuzenstva." Podle Katastrálního úřadu v Rakovníku byl strážníky zjištěn vlastník nemovitosti, který byl rovněž seznámen se stížností. „Pes nejevil známky opuštění a týrání," zdůraznil Jaromír Nový.