HLASOVAT zda -li souhlasíte se změnou vyhlášky můžete zde.

Kvůli obecně závazné vyhlášce, která začala platit v Rakovníku počátkem letošního roku a jež zakazuje provoz výherních přístrojů na celém území Rakovníka, již skončilo ve městě deset heren. Postupně by v Rakovníku, a to nejpozději v roce 2015, neměla být žádná provozovna, kde by se tyto přístroje nacházely.

Možná.

V jednání je totiž připravovaný návrh Miroslava Koloce (ODS). Podle něho by se měla zakazující vyhláška změnit na regulační, tedy tu, kterou koncem roku 2011 navrhovali radní. Na poslední zasedání zastupitelů Miroslav Koloc svůj návrh předložil, avšak zastupitelé rozhodli o jeho přepracování.

„Chystaná vyhláška ještě hotová není. Počítám, že by měla být dokončena někdy během příštího týdne. Zastupitelstvo ji pak projedná na svém únorovém zasedání," uvedl Miroslav Koloc. Podle něj se totiž město připravuje o miliony korun do svého rozpočtu.

„Podmínkou v nové vyhlášce například bude, že herny nebudou smět být v historickém centru města a také to, že si budou muset do tří měsíců zřídit kamerový systém," řekl Koloc.

Starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl (ODS) by s přijetím pozměňující vyhlášky neměl problém. „Pokud by se jednalo o podobnou regulační vyhlášku, jako mají v Příbrami, Mladé Boleslavi či na Kladně, tak bych pro její přijetí zvedl ruku."

Žádná jednání o podpoře vyhlášky ale Miroslav Koloc v zákulisí nepovede. „Je dobré, že se touto problematikou začali zabývat i ti zastupitelé, kteří původně celou věc smetli ze stolu a rozvinula se diskuze," komentoval Koloc. Podporu má Koloc hlavně u sportovců. Ti nyní doslova bojují o každou korunu.

Herny končí

V úvodu roku se uskutečnila kontrola dodržování nové vyhlášky. A několik heren ukončilo svoji činnost. „Mám nyní informace, že v deseti subjektech skončil provoz výherních technických zařízení," informoval Zdeněk Nejdl a dodal: „Již se neprovozují v non stopu v Trojanově ulici či ve Falcu." Z jednadvaceti přístrojů jich je v provozu v kasínu u obchodního centra v Lišanské ulici sedmnáct.

Zda-li bude město Rakovník bez heren, se rozhodne 18. února, kdy se sejdou rakovničtí zastupitelé.

O nové vyhlášce vás budeme informovat.