„Jednou bychom chtěli zasadit zpět mlýnské kolo. Nebylo by ale funkční. Jen by přes něj tekl potok a dokresloval by tu atmosféru," plánovala Romana Durlínová.

Vrátit mlýnu bývalou podobu ale není vůbec jednoduché. Ještě před revolucí objekt odkoupil Stavební podnik Most a mlýn celý přestavěl bez ohledu na původní architekturu.
V budovách byla tehdy moderní okna.

„Bohužel, úplně dát mlýn do původního stavu se nám nepovede. Ve druhé světové válce se tu ještě mlelo. Bývala tu vodní turbína. To vše stavební podnik vytrhal a odvezl. Nic z toho se tu nedochovalo. Dokonce jsme tu hrabali, jestli něco nezůstalo pod nánosem zeminy. Nenašli jsme nic. Nezůstal tu ani jeden mlýnský kámen," zkonstatovala Durlínová. Stavební podnik postavil místo stodol velké budovy jako apartmány. Část z nich ještě zůstala. Ta jediná měla střechu, když majitelé objekt kupovali. Ostatní budovy měly jen obvodové zdi. V této chvíli je opravená bývalá mlýnice. Prostor je ale o něco větší. Některé kameny v klenbách jsou původní.

Co se ale dochovalo, je název Uhrovic mlýn. Má historický původ, protože kdysi po staletí ve mlýně mlela rodina Uhrova. Název zůstal, i když mlýn měnil majitele, a tak zůstane i nyní.

Postupně by měla ve mlýně vzniknout minizoo bez klecí a ohrad, takže si je děti budou moci pohladit, či podrbat. Už nyní jsou zvířata pěkně ochočená. Lidé chodí mezi velbloudy, drbou je a hladí. Takovou příležitost si nenechá ujít ani kráva Pampeliška. Všechna zvířata pak stojí jako přikovaná a drží. Jen mládě lamy je plaché, protože zatím není vůbec zvyklé na lidi. To se určitě během několika týdnů také změní.