„Snažíme se, aby se lidé vystřídali. Někdo už třeba byl dvakrát. Občas se stane, že někdo narychlo zaskočí kvůli nemoci. Lidé se ve vesnicích mění, tak chceme, aby se navzájem poznali. Pokaždé nejdou jen lidé z Drahouše. Tentokrát máme jednoho drahoušského, jednoho z Podbořánek a jednoho opravdu z daleka, až ze Šanghaje," vysvětlovala Alena Johnová. Letos na koledu vyrazili tři muži: Kašpar Roman Zajaczkowski, Melichar Vladimír Čech a Baltazar Václav Hron. Při zpěvu koledy je na housle doprovázela Jolana Ťažiarová. Nejprve se řádně ustrojili a připravili v místní hospůdce.

Po nezbytném fotu před ní se vydali pozdravit své přátele a známé a popřát jim do nového roku. Nejprve nasedli po moderním způsobu do aut, a vyjeli na Svatý Hubert. Troubením na trubku Melichar ohlásil příjezd. Po koledě a přání si připili kalíškem zelené peprmintky, to aby se všem po celý rok dobře dýchalo. Pak následovalo drobné pohoštění i něco dobrého na cestu.
Ani králové nepřicházeli s prázdnou. Obyvatelům přinesli kalendář s barevnými fotografiemi událostí v obci v uplynulém roce a daty těch nových letos. Pak ještě fotografie z minulého roku.

Několik zastávek se pak uskutečnilo v Tlestkách. Obyvatelé několika domů dokonce tak vzácnou návštěvu přivítali společně pohoštěním u velikého ohně.

Melichar zatím poctivě oběhl ostatní domy, aby na dveře napsal známé K + M + B 2015. Tři králové totiž přinášeli přání přátelům i chalupářům, kteří zrovna nebyli doma.

Po několika zastaveních v Jesenici a u Velkého rybníka se koledníci dostali na Drahouš. Po obchůzce se lidé ještě sešli v hospodě, kde poseděli a zazpívali si při kytaře.

„Ale bylo to jen decentní. V deset hodin se společnost rozcházela, protože druhý den šla většina do práce," dodala Alena Johnová.