Nádvoří hradu Křivoklátu patřilo o víkendu zlatavému moku. Však také kastelán Luděk Frencl trefně poznamenal: „Alchymista Kelley ani tentokrát zlato nevyrobil, teklo ale všude kolem nás."
Správa hradu společně s Obecně prospěšnou společností Křivoklátská uspořádal již druhý Královský vzorkový veletrh pivovarnictví, což je přehlídka regionálních pivovarů, které vaří pivo tradičním způsobem.
Na Křivoklátě se ale sešli nejen milovníci pěnivého zlatého moku, ale i šikovní řemeslníci z našeho regionu. Mezi pochutinami také vévodila cukrárna se sladkostmi, které se učí vyrábět žáci z Integrované střední školy v Jesenici, úspěch měly mezi návštěvníky samozřejmě i desítky zúčastněných pivovarů.
„Před půl jedenáctou na dolní hradní nádvoří dorazil od kostela svatého Petra kostýmovaný průvod starostů rakovnických měst a obcí, vedený rakovnickými trubači," popsal Luděk Frencl.

Účastníci průvodu se před hradní branou pozdravili s flašinetářem a poté prošli na hradní nádvoří, kde je již jménem císaře Rudolfa II. přivítal vykutálený dvořan Vašek z Hrdlořez. „Leckoho překvapilo, že pivoznalecká porota, která udělila Královský glejt nejlepšímu pivovaru, měla v sobotu výhradně dámské složení," upozornil Luděk Frencl. Bronzový glejt udělily pivovaru z Benešova za světlý ležák, stříbrný za tmavou čtrnáctku pivovaru z Broum a zlato opět putuje do Broum za exkluzivní světlou sedmnáctku.

Po oba dny bylo k vidění unikátní dílo s názvem Deset zastavení chmele a piva.„Je to jakási mobilní naučná stezka, na které spolupracovali řezbář Libor Daenemark a hrnčíř Jiří Duchek," zdůraznil také Luděk Frencl.
Ochutnávání piva bylo spojeno s bohatým kulturním programem. Ten sobotní nás provedl z doby gotické až do časů první republiky.

Zábavu obstarali muzikanti z Gothienu, stejně jako poberounská kapela Třehusk, šermířská skupina Equites a artista Rudy Harden.

Nedělní program měla v režii rakovnická dixielandová kapela Brass Band a Divadlo Kufr.
„I alchymista Edward Kelley by bledl závistí nad mistrovstvím, které předvedli sládkové ze zúčastněných pivovarů," odlehčil ještě hradní pán k vydařenému pivnímu víkendu na Křivoklátě.

Poroty rozhodly

V sobotu:
1. Pivovar Broumy – světlá sedmnáctka
2. Pivovar Broumy – tmavá čtrnáctka
3. Pivovar Benešov – světlý ležák

V neděli:
1. Pivovar Slaný – černá dvanáctka
2. Pivovar z Prčic – světlá dvanáctka
3. Pivovar Slaný – světlá jedenáctka