O víkendu udeřil hned na dvou místech v Panoším Újezdě. V sobotu v deset hodin dopoledne oznámil křivoklátským policistům sedmapadesátiletý muž, že se někdo vloupal do bývalé konírny, která stojí na pozemku u jeho domu.

„Pachatel vyrazil pole plotu domu a vlezl do neuzamčené konírny,“ popsal cestu zlodějů mluvčí rakovnické policie René Černý. Zmizela motorová a přímočará pila, sekera. „Poté se chmaták přesunul ještě do garáže. Zde sebral strunovou sekačku. Ve sklípku vedle garáže objevil dvě plné basy piva a dvě lahve pepsi, kterými rovněž nepohrdl,“ doplnil policista. Škoda byla spočtena na 36 tisíc 490 korun.

O pár hodin později se na křivoklátskou služebnu dostavila i třiačtyřicetiletá žena ze stejné vesnice. I její kolna a stodola měla nevítanou návštěvu. Neznámý pachatel si otevřel vstupní branku na pozemek a pak vyrazil uzamčené vstupní dveře do kolny, kde našel motorovou sekačku, křovinořez, motorový rozprašovač a 40 litrů benzínu v plechových kanystrech. Pak jeho kroky zamířily do nezajištěné stodoly, kde objevil 170 litrů nafty v plastových kanystrech. Zmizelo i další drobné nářadí. Celková škoda v tomto případě činí 75 tisíc 800 korun.